NCC får asfaltordrar i Danmark

NCC har tecknat avtal med Danska kommunerna Varde och Guldborgsund, samt med danska Trafikverket om att lägga asfalt under 2024 och framåt.

Genrebild: NCC

– Vi kan se tillbaka på ett år fyllt av aktivitet och imponerande arbete från våra kollegor på vägarna och produktionsanläggningarna. Med nya kontrakt på plats för 2024 är vi angelägna om att komma igång med den kommande asfaltsäsongen, säger Lars Vester, chef för NCC:s danska asfaltverksamhet, som är en del av NCC Industry.

För Danska Trafikverket ska NCC byta ut gamla och slitna vägytor mot ny asfalt som minskar buller och koldioxidutsläpp i bland annat Løkken på norra Jylland, Langebæk på Själland och Nørre Aaby på Fyn.

Ramavtalet med Varde kommun sträcker sig över fyra år med start 2024 och option på ytterligare två år. Ordervärdet om cirka 180 MSEK registreras löpande inom affärsområde NCC Industry med start 2024.

Uppdragen för Guldborgssund och danska Trafikverket uppgår till cirka 30 MSEK och orderregistrerades under fjärde kvartalet 2023 inom samma affärsområde.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Amelie Winberg, presschef NCC, 0702-21 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.