NCC får asfaltsorder för motorvägsutbyggnad runt Århus

Motorvägen runt Århus i Danmark ska byggas ut från fyra till sex filer och i samband med detta har NCC fått i uppdrag att producera och lägga asfalten i projektet. Uppdraget omfattar 180 000 ton asfalt.

Fotograf: Jonathan Grevsen

Danska Trafikverket har beslutat att bygga ut väg E45 från fyra till sex körfält på sträckan mellan Århus S och Århus N. NCC har valts som asfaltsentreprenör av huvudentreprenören M.J. Eriksson A/S. NCC kommer att lägga totalt cirka 180 000 ton asfalt på en sträcka om cirka 12 kilometer. Asfalten kommer att produceras vid fabriken i Trige nära den utbyggda motorvägen.

−Vi är mycket glada över detta omfattande asfaltskontrakt. Det gör att vi får fortsätta vårt redan goda samarbete med M.J. Eriksson, som vi tidigare arbetat med på bland annat Fynske motorväg, säger Lars Vester, avdelningschef i NCC Industry.

NCC kommer att ansvara för asfalteringen mellan Åbo och Lyngby samt Lyngby och Geding. I arbetet ingår även asfaltering av på- och avfarter samt utbyggnad av rastplatserna Pedersminde och Blankhøj.

Arbetet påbörjas sommaren 2024, men en stor del av asfalten kommer att läggas mellan hösten 2024 och mitten av 2026.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.