NCC renoverar 303 bostäder åt BO-VEST i Köpenhamn

NCC har på uppdrag av BO-VEST och Vridsløselille Andelsboligforening tecknat avtal för att renovera 303 bostäder i området Blokland i Albertslund i utkanten av Köpenhamn, Danmark. Ordervärdet uppgår till cirka 440 MSEK.

Illustration: BO-VEST

Renoveringen omfattar bland annat nya fasader, byte av dörrar och fönster samt ny takkonstruktion med ny takbeläggning. I uppdraget ingår även att renovera och slå ihop boenden samt byggnation av nya bostäder på taken av byggnaderna. Dessutom ska installationerna i byggnaderna till stor del bytas ut.

– Jag gläder mig åt samarbetet, där vi tillsammans omvandlar området så att Blokland i framtiden blir ett attraktivt bostadsområde med många olika bostadstyper. Samtidigt är jag glad att vi mitt i en energikris ger de boende nya fasader, dörrar och fönster som isolerar och sänker värmekostnaderna, säger Kristian Overby, senior projektledare BO-VEST.

Renoveringen av Blokland utförs i fem etapper fördelade på de fyra huskroppar som ska renoveras och byggas om – A, B, C och F. Några av de boende kommer bo kvar i sina lägenheter medan arbetet genomförs.

– NCC har genomfört flera bostadsrenoveringar åt BO-VEST och vi ser fram emot ännu ett uppdrag. Bland annat har vi renoverat området Albertslund Syd som överlämnades ett halvår före plan. Det här är ett uppdrag som kräver omsorg och stor hänsyn i arbetet eftersom vår arbetsplats samtidigt är någons hem, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Arbetet påbörjas under våren 2023 och förväntas vara avslutat under våren 2024.

Affären om cirka 440 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC Group, 076-5216102, tove.stal@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.