NCC utvecklar nytt kontorsprojekt i Malmö

Nu startar NCC kontorsprojektet Flow Hyllie med cirka 10 000 kvadratmeter kontor och service i Hyllie i södra Malmö. Hyllie har blivit en naturlig nod i Öresundsregionen, och kontorets placering i kombination med service och butiker i närområdet ska bidra till att förenkla vardagen och skapa flow i arbetslivet för medarbetarna.

Bild: FOJAB

– Malmö som stad och Hyllie som plats har perfekta förutsättningar för vårt nya kontorsprojekt Flow Hyllie där effektiva arbetsplatser skapas jämte ett serviceutbud som gör att vardagen känns lätt. Bland annat planerar vi för en livsmedelsbutik i bottenplanet, säger Johan Håkansson, avdelningschef NCC Property Development Syd.

Projektet, som byggs i Hyllieäng nära Malmömässan och Malmö Arena, kommer att ha tolv våningar samt takterrass med vidsträckt utsikt över Malmö och Öresund. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM, nivå Excellent.

– Flow Hyllie har utvecklats med utgångspunkt i vår MåBraKontor-filosofi som har medarbetarens välmående i fokus med till exempel extra fokus på ljud, ljus, luft och uppmuntran till fysisk aktivitet. Fastigheten har ett perfekt läge med bra pendlarmöjligheter, såväl med cykel som tåg och bil, samt ett av Malmös bästa skyltlägen, fortsätter Johan Håkansson.

NCC har förvärvat marken av Malmö stad och tillträdde tomten i mitten av augusti. Projektet byggstartas omgående och beräknas preliminärt vara färdigt för inflyttning under 2024. Projektet har en uthyrningsbar yta om cirka 10 000 kvadratmeter, och vid starten uppgår uthyrningsgraden till 40 procent.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i tredje kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Håkansson, avdelningschef NCC Property Development Syd, johan.hakansson1@ncc.se
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070 221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.