NCC bygger 54 hyresrätter i Timrå

NCC kommer tillsammans med Timråbo bygga 54 hyresrätter i Söråker, Timrå kommun. Affären är en totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till cirka 85 MSEK.

Bild: Exempel på NCC:s bostadskoncept Folkboende

– Vi är väldigt glada att samarbeta med NCC igen. Vi har tidigare framgångsrikt samarbetat kring ett folkboendeprojekt i Vivsta som stod klart sommaren 2019, säger Micael Löfqvist, VD Timråbo.

Projektet i Söråker omfattar 54 lägenheter fördelade i två hus med sex våningar vardera. Bostäderna kommer att innehålla 1–3 rum och kök i storleken 36–64 kvadratmeter. Projektet byggs enligt NCC:s bostadskoncept Folkboende, vilket innebär ytsmarta lägenheter som byggs på kort tid genom standardiserad produktion och noggrann planering.

− Vi ser fram emot att få bidra med vår erfarenhet och expertis inom bostadsbyggande tillsammans med Timråbo. Det känns glädjande att fortsätta samarbetet med vårt bostadskoncept Folkboende, säger Petter Lundqvist, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

Byggstart sker under våren 2022 med planerad inflyttning under 2024.

Affären uppgår till cirka 85 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Petter Lundqvist, projektutvecklare NCC Building, 070-370 69 27, petter.lundqvist@ncc.se
Anni Axelsson, kommunikationspartner NCC Norr, 070-205 32 87, anni.axelsson@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.