NCC bygger skola och förskola i Åbo

NCC har tecknat avtal med Åbo stad om att bygga Suikkila skola och en förskola i Åbo. Uppdraget är en totalentreprenad i två faser och uppgår till cirka 200 MSEK.

NCC vann kontraktet under hösten 2021 och har sedan dess arbetat med designen och projekteringen för skolan. Nu har entreprenadavtal tecknats och byggnationen kan inledas.

I uppdraget ingår att bygga en grundskola för årskurs 1-3, en förskola, ett rådgivningscenter samt lokaler för kommunal verksamhet. Dessutom byggs en idrottshall och en utomhusbollplan. Beräknat färdigställande är hösten 2024.

NCC bygger sedan tidigare campus Valkeavuori i S:t Karins stad, strax utanför Åbo samt multifunktionscentret Runosmäki för Åbo stad och S:t Karins kyrkliga samfällighet.

Ordervärdet uppgår till cirka 200 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Nordics i det tredje kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Presschef NCC Group, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.