NCC bygger terrasshus i Inre hamnen i Norrköping

NCC ska tillsammans med Mannersons Fastighets AB bygga ett nytt bostadshus med terrasslägenheter i Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 110 MSEK.


Bild: Norrköpings kommun

– I bästa söderläge vid kanalen kommer vi uppföra ett hus ritat av Elding Oscarson arkitekter. Grundtanken är att skapa attraktiva lägenheter med utsikt mot vattnet och den lummiga innergården. Vi har valt att bygga med oförvanskade material med mycket hög kvalitet och på sikt kommer huset kläs med klättrande grönska. Vi har arbetat med förberedelserna sedan 2014 och ser nu mycket fram emot att komma igång tillsammans med NCC, säger Carl-Fredrik Grönhagen, vd Mannersons.

NCC ska bygga ett bostadshus med 69 hyreslägenheter i nya stadsdelen Inre hamnen i Norrköping. Huset uppförs intill kanalen och alla lägenheter får stora solvända terrasser. I markplan placeras tre verksamhetslokaler. Fasaden byggs av betongelement med en färdig yta som får inslag av växtlighet och kopparplåt. Utomhus skapas en gemensam innergård med mycket grönska och möjlighet för samvaro.

Bostäderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval.

Inre hamnen är ett av Norrköpings största stadsutvecklingsprojekt någonsin och NCC har varit med från början med mark- och anläggningsarbeten. Med ett attraktivt läge vid vattnet kommer hamnen förvandlas från ett område med industrier och hamnverksamhet till en stadsdel med en blandning av bostäder, service- och arbetsplatser samt restauranger när den står klar år 2028.

– NCC har varit med från start i utvecklingen av Inre hamnen och därför känns det extra roligt att vi får i uppdrag att bygga även bostäder. Nu ser vi fram emot att nyttja vår gedigna kompetens som bostadsbyggare och i ett framgångsrikt samarbete med Mannersons leverera fler attraktiva hyresbostäder till Norrköpingsborna, säger Camilla Einarsson, affärschef NCC Building Sweden.

Markarbeten påbörjas under våren. Bostäderna beräknas stå klara för inflyttning våren 2024.

Affären är en totalentreprenad om cirka 110 MSEK och registrerades i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Camilla Einarsson, affärschef NCC Building Sweden, 070-665 87 77
Linda Sällström, kommunikationspartner NCC, linda.sallstrom@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.