NCC bygger 160 nya förskoleplatser i Nacka

NCC ska tillsammans med Nacka kommun bygga Järlahöjdens förskola, en helt ny förskola med plats för 160 barn i centrala Nacka. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 60 MSEK.


Bild: Double Action AB

I takt med att Nacka kommun växer behöver antalet förskoleplatser utökas. I centrala Nacka, i stadsdelen Järlahöjden, kommer därför Järlahöjdens förskola att byggas med plats för 160 barn.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av förskola med åtta avdelningar samt kök. Detta fördelat på två våningar med en total yta om 1 577 kvadratmeter. Projekten ingår i NCC:s strategiska partneringsamarbete med Nacka kommun som omfattar utveckling av förskolor, skolor och idrottshallar i kommunen. Tillsammans har NCC och Nacka kommun utvecklat och byggt sammantaget 14 skolor, förskolor och idrottshallar i den expansiva kommunen.

–  NCC är en av Sveriges största skolbyggare och 2015 inledde vi ett strategiskt samarbete med Nacka kommun. Nu inleds byggnationen av ytterligare en förskola, vilket känns mycket roligt. Det långsiktiga samarbetet har inneburit att vi har kunnat överföra erfarenheter från ett projekt till nästa, vilket har medfört högre kvalitet i genomförandet och bättre effektivitet, säger Louise Schenholm, affärschef NCC Building Sverige.

Förskolan kommer att verifieras enligt Miljöbyggnad Silver och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

Byggstart sker under första kvartalet 2022 och förskolan planeras öppna hösten 2023. Affären uppgår till cirka 60 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Louise Schenholm, affärschef NCC Building Sverige, 070-690 73 51, louise.schenholm@ncc.se
Amelie Winberg, presschef NCC, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.