NCC bygger 164 bostäder i Jönköping för Vätterhem

NCC ska tillsammans med Vätterhem bygga 120 hyresrätter och 44 trygghetsboenden i stadsdelen Strandängen i Jönköping. Projektet ingår i parternas strategiska partneringsamarbete. Ordervärdet uppgår till cirka 400 MSEK.


Illustration: Tengbom

– Strandängstorget är Vätterhems största nyproduktionsprojekt i modern tid. Med Vättern som närmsta granne och närheten till Jönköpings stadskärna skapar vi tillsammans med NCC en trivsam och levande stadsdel med attraktiva bostäder och lokaler, säger Henrik Möller, fastighetsutvecklingschef Vätterhem.

I projekt Strandängstorget ska NCC uppföra 164 bostäder; 120 hyresrätter i storlek 1–4 rum och kök samt 44 trygghetsboenden om 1–3 rum och kök. I markplan byggs verksamhetslokaler för bland annat gym, restaurang och butiker.

Bostäderna projekteras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att boendet utformas utifrån högt ställda krav på energieffektivitet, hälsosam inomhusmiljö med god ventilation och sunda materialval.

Projektet drivs inom ramen för det strategiska partneringsamarbete mellan NCC och Jönköpings kommunala bostadsbolag Vätterhem som inleddes i juni 2018.

– Vi bygger vidare på det goda samarbetet med Vätterhem och har startat markarbetet för vårt andra gemensamma projekt. Genom att vi samarbetar i partnering från tidigt skede och i flera projekt kan vi ta tillvara kunskap och erfarenheter för att utveckla flexibla och kostnadseffektiva bostäder för Jönköpingsborna, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef, NCC Building Sweden.

Markarbeten har påbörjats. Bostäderna beräknas stå klara för inflyttning hösten 2024.

Affären om cirka 400 MSEK orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 inom affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden, 073-942 73 16
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 17 73, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.