NCC säljer mark till Aros Bostad i Järva Krog

NCC säljer mark i Järva Krog, Solna till Aros Bostad för cirka 260 MSEK. I köpet ingår byggrätter motsvarande ca 190 nya bostäder som Aros Bostad kommer att uppföra med NCC som totalentreprenör.

Illustration av NCC:s utvecklingsområde i Järva krog, bild Aerial.

NCC säljer mark innehållande färdiga bostadsbyggrätter i Järva Krog till Aros Bostad för cirka 260 MSEK. Försäljningen utförs genom en aktieöverlåtelse och affären förväntas ge en positiv resultateffekt i affärsområde Property Development vid två tillfällen; under tredje kvartalet 2022 samt i fjärde kvartalet 2023.

Marken är en del av NCC:s andra utvecklingsetapp i Järva krog där NCC:s nyligen startade kontorsprojekt Nova även ingår. När kvarteret står färdigt kommer det innehålla cirka 10 000 kvadratmeter kontor, handel, service samt bostäder i ett tryggt område med goda kommunikationer och nära naturen.

– I och med denna försäljning så skapas det en helhet i kvarteret tillsammans med vårt kontorsprojekt Nova. Vi och Aros Bostad har bland annat gemensamma ambitioner inom hållbarhet och kundvärden varför vi är mycket glada att det är just Aros Bostad som vi nu säljer bostadsbyggrätterna till och att det är NCC som blir totalentreprenör, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Aros Bostad kommer att teckna avtal med NCC Building Sweden som blir totalentreprenör vid uppförandet av bostäderna i kvarteret. Entreprenadavtal förväntas tecknas under 2022. NCC har tidigare uppfört bostadsprojekt Link åt Aros Bostad i Järva Krog.

– Vi är verkligen glada över att vara del av den fortsatta utvecklingen av Järva Krog. Solna kommun har en stark bostadsmarknad, vilket bekräftades av försäljningstakten i vårt tidigare projekt i området. Vi ser också fram emot att fortsätta samarbetet med NCC som är en trygg partner med ett starkt hållbarhetsfokus, säger Magnus Andersson, VD Aros Bostad.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm, 070-830 59 97
Tove Stål, Presschef NCC Group, tove.stal@ncc.se, 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.