NCC bygger exklusiva bostadsrätter i Lomma

NCC ska på uppdrag av CA Fastigheter bygga 18 exklusiva bostadsrätter i Lomma strand, Lomma kommun. NCC har tidigare byggt liknande bostäder åt samma kund i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 85 MSEK.


 

–Efterfrågan på exklusiva strandnära bostadsrätter är stor. Det är därför glädjande att vi nu tillsammans med NCC kan bygga ytterligare bostadsrätter i området Lomma strand, säger Remus Cismas, regionchef, CA Fastigheter.
Uppdraget omfattar två flerbostadshus i fem plan med vardera nio rymliga och välplanerade lägenheter i olika storlek. Bostadshusen byggs på pelare, vilket ger en svävande och lätt karaktär samt skapar utrymme för bilparkering och källare undertill.
Husen präglas av en tidlös och modern arkitektur, där alla lägenheter har stora balkonger och terrasser med utsikt över strandängarna, dynerna och sundet.

Inom området finns sedan tidigare fyra liknande flerbostadshus med totalt 45 bostadsrätter, som NCC byggt åt samma kund i två etapper under åren 2014–2016. De nya bostadsrätterna byggs i anslutning till dessa.

– Vi ser fram emot att sätta spaden i marken för den tredje etappen tillsammans med CA Fastigheter i Lomma Strand. De unika bostäderna på pelare är en väldefinierad produkt, där NCC:s erfarenhet från de tidigare projekten samt vår breda tekniska kompetens kommer väl till pass, säger Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden. 

Projektering påbörjas omgående och byggstart beräknas bli i höst. Inflyttning planeras till våren 2022.

Affären uppgår till 85 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Öst, affärschef NCC Building Sweden, 070–088 81 14
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner, NCC Syd, 076–521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på ca 58 Mdr SEK och 15 500 anställda 2019. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.