NCC bygger 34 bostadsrätter åt HSB i Oxelösund

NCC ska i samverkan med HSB bygga 34 bostadsrätter nära hav och skärgård i området Stenvik i Oxelösund, Södermanland. Ordervärdet uppgår till cirka 70 MSEK.

Illustration: Carlstedts Arkitekter

– Bostäderna får ett fantastiskt läge nära havet, skärgården och naturen. Intresset har varit stort och bara två månader efter säljstart hade vi nått vårt säljmål för att ge klartecken för att starta produktionen. Genom samverkan med NCC skapar vi ett område som ger våra medlemmar och invånarna i Oxelösund moderna och till platsen väl anpassade bostäder, säger Per Morelius, chef AO Fastighetsutveckling på HSB Södermanland.

Längs Oxelösunds kustlinje mellan Stenviksbadet och Jogersö planeras Bostadsrättsförening Stenvik. I två hus med fyra våningar fördelas 34 bostadsrätter. Lägenheterna får 2–3 rum och kök. Alla med öppna planlösningar, stora fönsterpartier och balkong, terrass eller trädgård med utsikt mot småbåtshamnen och skärgård.

Uppdraget omfattar även en gemensam gård med planteringar, sittgrupper och plats för lek. Parkering byggs för 34 bilar i carport samt gästparkering och cykelparkering.

Hållbarhet är i fokus för att skapa en god boendemiljö med bra materialval och högt ställda energikrav för låg driftskostnad. Husen förbereds för solceller.

– NCC har byggt flera projekt tillsammans med HSB genom åren och parallellt startar vi snart byggnationen av ett kvarter med hyresrätter i grannområdet Stenvikshöjden. Med vår gedigna kompetens av att bygga bra och hållbara bostäder ser vi fram emot att bidra med fler nya hem i Oxelösund, säger Sagvan Abdulsatar, produktionschef NCC Building Sweden.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Projekteringen startar efter årsskiftet. Produktionsstart beräknas till sommaren 2021 med planerad inflyttning våren 2023.

Affären om cirka 70 MSEK registreras i fjärde kvartalet 2020 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sagvan Abdulsatar, produktionschef NCC Building, 070-817 48 17
Linda Sällström, kommunikationspartner NCC, 08-585 518 70

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2019 omsatte NCC 58 miljarder SEK och hade 15 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.