NCC bygger vård- och omsorgsboende i Ronneby

NCC har fått uppdraget att bygga Ronnebys nya vård- och omsorgsboende med 77 lägenheter för Attendo. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 100 MSEK.

NCC bygger Ronnebys nya vrd och omsorgsboende

Illustration: Krook & Tjäder

– Ronneby växer och utvecklas och kommunen har ett expanderingsbehov. Vi är glada att kunna möta detta med ett välplanerat vårdboende. Tillsammans kan NCC och Attendo nu stötta kommunen i detta efterlängtade projekt, säger Eva Undén, byggprojektledare på Attendo.

NCC kommer att bygga 77 lägenheter i ett hus med fyra våningar. De flesta lägenheterna kommer bli 31,5 kvadratmeter stora och inrymma egen kokvrå. Boendet kommer att ha gemensamhetsytor på varje våningsplan och på översta våningen kommer det att finnas en inglasad vinterträdgård. Den totala tomtytan på drygt 5 500 kvadratmeter kommer även att få en tillgänglig och välplanerad utemiljö.

Kvarteret Kilen, där vårdboendet kommer att byggas, är strategiskt beläget vid Ronnebyån, mellan den historiska Brunnsparken och stadens centrum, och i direkt anslutning till järnvägs- och busstation.

– Uppdraget är en totalentreprenad och byggs enligt Miljöbyggnad Silver, med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och bra materialval, säger Staffan Ekdahl, produktionschef NCC Building Sweden.

Projekteringsarbetet startade under november 2018 och markarbetena påbörjas vintern 2019. Boendet färdigställs det andra kvartalet 2020.

Orderanmälan skedde i tredje kvartalet 2018 i affärsområde NCC Building Sweden.  

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Staffan Ekdahl, produktionschef NCC Building Sverige 073-066 02 48
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig NCC Building Sydost, 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.