NCC:s Loop Rocks utmanar åkeribranschen

NCC tar nu nästa steg i att förnya branschen för byggmaterial och börjar ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter till Loop Rocks, NCC:s öppna plattform som matchar utbud och efterfrågan av andrahandsmaterial mellan byggarbetsplatser. Den första Loop Rocks-lastbilen börjar köra i Mälardalen i april.

De redan 2 500 registrerade användare runt om i Sverige som använder Loop Rocks för att köpa eller sälja fyllnadsmassor kan från och med nästa vecka även hitta den bästa möjliga transportlösningen för sitt byggmaterial direkt mellan byggarbetsplatserna.

– Vi ser detta som ett naturligt nästa steg för Loop Rocks där vi utmanar spelare som tjänar pengar på dagens ineffektiva hantering. Genom att ansluta åkerier, maskinuthyrare och miljökonsulter möjliggör vi smartare materialtransporter direkt mellan byggarbetsplatser. Det blir både mer kostnadseffektivt och miljövänligt, säger Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering på NCC Industry.

Åkarna äger sina bilar själva men får sina uppdrag direkt från Loop Rocks istället för att gå via åkerinäringen.

– Hanteringen av andrahandsmaterial är en mångmiljardindustri som fram till idag skötts med onödiga transporter och utsläpp. Med Loop Rocks bidrar vi till en cirkulär ekonomi där andrahandsmaterial transporteras och återanvänds direkt på ett effektivare sätt, säger Anders Torell.

Konceptet att ansluta åkerier virtuellt till Loop Rocks lanseras på Åre Business Forum 29-31 mars. NCC startade Loop Rocks sommaren 2016. Loop Rocks har redan hanterat närmare en miljon ton sekundärmaterial och anslutit över 600 byggprojekt och ca 2500 användare.

World Economic Forum har utsett NCC: s plattform för smartare hantering av sekundära material, Loop Rocks, som finalist till priset årets Digital Disruptor inom cirkulär ekonomi.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Torell, chef för Business Transformation och Digitalisering, NCC Industry 070 605 85 14
Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC 070884 74 69

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.