NCC och Mariastaden Projekt bygger radhus i Laholms kommun

Idag togs första spadtaget för 27 ytsmarta radhus i nya området Allarp i kustnära Skummeslövsstrand i Laholms kommun. Radhusen, som NCC bygger på uppdrag av Mariastaden Projekt AB, är likadana som NCC nyligen byggt i bland annat Helsingborg och Halmstad. Liksom tidigare är samtliga bostadsrätter sålda innan byggstart. Ordervärdet uppgår till cirka 44 MSEK.  

– Radhusen blir likartade som de populära, ytsmarta bostäder vi tidigare byggt i Mariastaden i Helsingborg och i området Kärleken i Halmstad. Bostäderna har hög kvalitet, men en effektiv byggmetod håller nere kostnaderna och därför även bostadspriset, säger Malin Persson, projektchef på NCC i Halmstad.

De 27 bostadsrätterna i Skummeslövsstrand består av vardera 113 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga. Byggstart är i januari och inflyttning blir i december.

– Alla bostadsrätterna i området är sålda innan byggstart. Det visar att vårt koncept med ett komplett boende som har allt en familj behöver, ihop med hög standard lockar många, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Efterfrågan på bostäder längs västkusten är stor. Skummeslövsstrand har ett attraktivt läge vid kusten nära E6:an, mellan Båstad och Halmstad, samt cykelavstånd till Båstads nya station.

– Intresset för yteffektiva, prisvärda radhus är mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer. Utöver detta område kommer vi senare under 2017 också att bygga liknande radhus på två orter i Halmstads kommun, fortsätter Malin Persson.

Affären har orderregistrerats  i fjärde kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Malin Persson, projektchef NCC Building, +46 (0)70-230 15 20
Johan Sjöstedt, Mariastadens Projekt AB, +46 (0)73 100 53 36
Ann-Katrin Johansson, kommunikationsansvarig Syd NCC, +46 (0)76-521 53 43

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank


Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning exklusive Bonava på 53 Mdr SEK och 16 000 anställda 2015. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.