NCC bygger Granelundsskolan i Tranås

NCC ska tillsammans med AB Tranåsbostäder bygga nya Granelundsskolan i Tranås med plats för 600 elever i årskurserna F-6. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 250 MSEK.


Bild: White Arkitekter

– NCC och Tranåsbostäder har arbetat tillsammans med flera projekt. Med vår gemensamma samlade kunskap och erfarenheter ser vi fram emot att fortsätta det goda samarbetet när det nu är dags att bygga ytterligare en skola i Tranås, säger Magnus Nilsson, VD på AB Tranåsbostäder.

NCC och Tranåsbostäder inleder nu arbetet med Granelundsskolan. I mars tas ett första spadtag och enligt plan ska skolan stå klar inför skolstart hösten 2025. Granelundsskolan byggs i området Humlan, ett nytt område i Tranås. Skolan planeras bli 8 700 kvadratmeter fördelat på två våningsplan. Skolan byggs med en maxkapacitet för 600 elever med tre klasser per årskurs.

– NCC har varit involverade tidigt från projektstart och kunnat bidra med många av våra kompetenser. Granelundsskolan är resultatet av vårt täta och goda samarbete med Tranåsbostäder, verksamheten och arkitekten. Tillsammans har vi tagit oss an det utmanande planeringsskedet med stort engagemang, och vi ser nu fram emot att få inleda det välplanerade bygget, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Skolbyggnaden kommer att bestå av tre sammanhängande block. Delen närmast Norraby kommer att bestå av klassrum, hemvister och fritids. Mittendelen av matsal, tillagningskök och administration, några förskoleklasser och specialsalar. Det tredje blocket är den nya idrottshallen som även kommer ha 300 läktarplatser.

Granelundsskolan byggs enligt miljöklass Silver. Som ett ytterligare led i hållbarhetsarbetet kommer det installeras solceller på taket. I Tranås bygger NCC även Junkaremålsskolan som förväntas stå färdig hösten 2024.

Affären om cirka 250 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank
Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden, andreas.saltin@ncc.se

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2022 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.