NCC bygger 75 lägenheter åt Riksbyggen

NCC har tecknat ett avtal för att bygga 75 lägenheter i området Getberget, Skellefteå, på uppdrag av Riksbyggen. Ordervärdet uppgår till cirka 175 MSEK.

Bild: Riksbyggen

– Det är väldigt roligt att vi fått klartecken att dra i gång byggandet av Brf Utsikten samtidigt som många andra aktörer drar i handbromsen. Nu ser vi fram emot att tillsammans med NCC bidra med fler bostäder till Skellefteå, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggens Bostad Norr.

Uppdraget består av två punkthus med 10 våningar samt ett mellanliggande garage i souterräng. Projekt Brf Utsikten består av totalt 75 bostadsrätter som beräknas vara inflyttningsklara under 2025.

– Vi har redan ett etablerat samarbete med Riksbyggen i Skellefteå sedan vi byggde Brf Viktoriastrand tillsammans. Vi är väldigt stolta över att återigen ha fått förtroendet och ser fram emot att gemensamt starta bygget även av Utsikten, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.

Brf Utsikten är en totalentreprenad i samverkan och kommer att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver. Förberedande arbete startar i januari 2023. Tidigare har NCC byggt Viktoriastrand på uppdrag av Riksbyggen, ett område i centrala Skellefteå med 105 bostadsrätter i tre etapper som färdigställdes under 2020.

Uppdraget uppgår till cirka 175 MSEK och orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden i det fjärde kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Sköld, Kommunikationschef Sverige, 070-5394299, fredrik.skold@ncc.se
Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden, andreas.wikman@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2021 omsatte NCC 53 miljarder SEK och hade 13 000 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.