Pressmeddelanden

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC bygger pumpstationer i Kristianstad

NCC ska på uppdrag av Kristianstads kommun bygga pumpstationer för inkommande spillvatten till det centrala reningsverket i kommunen. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 100 MSEK.

NCC bygger Cobot & AMR Hub i Odense

NCC ska på uppdrag av Mobile Industrial Robots och Universal Robots bygga ett nytt huvudkontor till företagen i Odense, Danmark. Byggnaden byggs i trä. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 450 MSEK.

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings

NCC säljer logistikprojektet Albatross i Arendal till Barings, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 530 MSEK.

NCC bygger storskalig elmotorfabrik i Åmål

NCC ska tillsammans med Evolv bygga en ny fabrik för elmotorer åt amerikanska Dana Incorporated. Anläggningen i Åmål blir Europas första storskaliga elmotorfabrik för tunga fordon. Ordervärdet uppgår till cirka 130 MSEK.

NCC säljer armeringsfabrik i Norrköping

NCC säljer Hercules Armering till BE Group. Verksamheten, som är en mindre tillverkande enhet med fabrik i Norrköping, får nu chans att utvecklas och växa.

NCC bygger 440 bostäder utanför Köpenhamn

NCC ska på uppdrag av ett joint venture mellan Catella, Nordkranen och DWS uppföra cirka 440 hyresbostäder i Herlev utanför Köpenhamn. Ordervärdet för entreprenadkontraktet uppgår till cirka 840 MSEK. Bostäderna byggs på mark där NCC tidigare har bedrivit asfaltsverksamhet.

NCC bygger strandpromenad i Lidköping

En strandpromenad med vattenpark, torgytor och pir med badbrygga är delar av NCC:s nya projekt i Lidköping. Projektet är en del i flera större planerade stadsutvecklingsprojekt i Lidköping. Affären har ett ordervärde på cirka 200 MSEK.

NCC renoverar 383 hyreslägenheter i Albertslund

NCC fortsätter sitt renoveringsarbete i Albertslund utanför Köpenhamn. På uppdrag av Vridsløselille Andelsboligforening, del av BO-VEST, ska NCC renovera och bygga om 383 hyreslägenheter området. Ordervärdet uppgår till cirka 320 MSEK.

NCC bygger ytterligare 96 lägenheter i Älvsjöstaden

NCC ska på uppdrag av Familjebostäder bygga 96 hyresrättslägenheter i Älvsjöstaden i södra Stockholm. Detta är parternas fjärde gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 200 MSEK.

NCC bygger rad- och parhus i Östersund

NCC och Ekeblad Bostad fortsätter samarbetet med att bygga 28 rad- och parhus i Ängsmon utanför Östersund. Ordervärdet uppgår till cirka 65 MSEK.

NCC:s arbete mot målet om klimatneutralitet fortsätter

NCC:s hållbarhetsredovisning som nu är publicerad, visar att NCC har minskat sina klimatutsläpp med 41 procent jämfört med basåret 2015. Målet är att minska de egna utsläppen med 60 procent till 2030 för att kunna nå klimatneutralitet 2045. NCC stärker också arbetet med att minska utsläppen i värdekedjan och redovisar i år utsläpp från de viktigaste kategorierna.

NCC:s årsredovisning och hållbarhetsredovisning för 2021 är publicerad

Nu finns NCC:s årsredovisning och hållbarhetsredovisning för 2021 tillgänglig digitalt på ncc.se/ir.

NCC tecknar ramavtal med Stockholm Parkering – Farsta först ut

NCC har tecknat ett ramavtal med Stockholm Parkering som avser nyproduktion och renovering av parkeringshus. Nu inleds byggnationen av Klockelund parkeringshus i Farsta i södra Stockholm.

NCC bygger 526 lägenheter åt NREP i Åbo

NCC ska bygga 526 hyreslägenheter i Åbo, Finland på uppdrag av NREP. Bostäderna är fördelade i fem hus och de blir startskottet för ett nytt bostadsområde i staden. Ordervärdet uppgår till cirka 615 MSEK.

NCC bygger ytterligare 163 lägenheter i Täby Park

NCC ska på uppdrag av Riksbyggen bygga 163 bostadsrättslägenheter i Täby Park, norr om Stockholm. Detta är parternas fjärde gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 350 MSEK.