Wint hyr kontor i NCC:s och Platzers projekt Kineum

Techbolaget Wint Group AB har tecknat ett hyresavtal för kontorslokaler i NCC och Platzers gemensamma projekt Kineum i Göteborg. Avtalet med Wint innebär att cirka 80 procent av fastigheten är uthyrt.

Wint kommer att hyra cirka 900 kvadratmeter på våning 23 i Kineum. Hyresavtalet är tecknat på fem år och inflyttning sker i det sista kvartalet 2022. Avtalet med Wint innebär att ca 80 procent av det nya huset nu är uthyrt. Kineum kommer att bli en unik hybrid, där kontor och hotell integreras till en pulserande helhet, en plats som kommer sjuda av liv hela dygnet med fokus på arbetsglädje, nytänkande och möten.

– Ett framåtlutat företag som Wint passar perfekt in i den puls och atmosfär som kommer att prägla Kineum. Vi ser redan fram emot 2022 då vi får välkomna dem som hyresgäster i detta fina hus som sätter Gårda på kartan med sin höga kvalitet på den arkitektoniska gestaltningen, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef NCC Property Development, som tillsammans med Platzer utvecklar Kineum.

Kineum byggs just nu vid Ullevimotet i Göteborg, och blir en 27 våningar hög byggnad som kommer att fyllas av upplevelser. JIMMY´Z Resort & Hotel som utvecklas av ESS Group kommer att fylla huset med flera nischade koncept med en genomgående röd tråd. En konceptuell linje som omfamnar det överdrivna, rymmer världens alla kök, pool club och aktiviteter och bjuder på en mängd roliga aspekter och detaljer som alla förstärker helhetsupplevelsen.

– Kineum kommer att vara en perfekt lösning för oss på Wint. En kreativ, visionär och inspirerande arbetsmiljö som, precis som Wint, är utmanande och nytänkande. Jag är övertygad om att valet av Kineum både kommer att göra Wint till en än mer attraktiv arbetsgivare och motivera oss på vår tillväxtresa, säger Daniel Johansson, vd Wint.

Kineum omfattar en ny byggnad om 26 000 kvadratmeter, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Projektet byggstartades i fjärde kvartalet 2018 och beräknas färdigställas under 2022. Klara hyresgäster i det nya huset är JIMMY’Z Resort & Hotel, NCC, IFM och Wint Group. Nybyggnationen kommer att certifieras enligt den näst högsta hållbarhetsnivån Breeam Excellent.

Projektet Kineum drivs gemensamt av Platzer och NCC i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

För mer information, vänligen kontakta:
NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank