I tisdags vann NCC dubbelt i SABO:s tävling Årets bästa renoveringsprojekt 2017

Ett av projekten var Bostadsstiftelsen Hyltebostäders fastighet på Storgatan i Hyltebruk, som NCC totalrenoverade 2014-2015. Det andra projektet som fick utmärkelsen var Botkyrkabyggens renoveringsprojekt i Fittja, också ett NCC-projekt.

Hyltebostäders fastighet är ett tegelhus mitt i ”stan” i Hyltebruk, en gammal bruksort i Halland på gränsen till Småland, vars centrum enbart består av äldre bebyggelse. Projektet innebar totalrenovering av 21 lägenheter i varierande storlek samt två lokaler i bottenplan, bland annat tandläkare, frisör och café.

Det känns roligt att projekt av den här typen vinner pris, eftersom det är ovanligt med totalrenoveringar av äldre centrala fastigheter på mindre orter. I och med renoveringen är fastigheten nu i nyskick och bidrar till att utveckla Hyltebruks centrum, berättar Robert Karlsson, projektchef NCC Building, som tycker att det är speciellt roligt att bygga i små orter eftersom det är så uppskattat bland dem som bor där.

Juryns motivering till Bostadsstiftelsen Hyltebostäders ”Ombyggnad Storgatan”:

”Med framtidstro, stolthet och med ansvar för ortens utveckling har företaget omvandlat tomma lägenheter och lokaler till en helt uthyrd byggnad. De har skapat ett målgruppsanpassat innehåll i dessa lägenheter och lokaler samt skapat en ny centrumbild. Denna idé och genomförande kan inspirera till vidare satsningar på orter med liknande förutsättningar.”