Illustration över Tvärbanans nya station vid Bromma Blocks.

Nu rullar Tvärbanan vid NCC:s projekt Hangar 5, Brommastaden

I den framväxande Brommastaden utvecklar NCC Hangar 5, ett helt nytt stadskvarter för kontor, handel och service. Nu öppnar den första etappen av Tvärbanans Kistagren med två hållplatser i den nya stadsdelen vilket innebär ett viktigt steg för utvecklingen av området.

Den första etappen av Tvärbanans förlängning till Kista och Helenelund har öppnat och bidrar till goda kommunikationer för den framväxande Brommastaden med två nya stationer i området, Bromma Blocks och Bromma flygplats.

– Brommastaden är ett av Stockholms största och mest intressanta utvecklingsområden och när nu Tvärbanans Kistagren börjar rulla förstärks områdets tillgänglighet ytterligare och bidrar till att göra den växande stadsdelen till en attraktiv knutpunkt, säger Andreas Lindelöf, regionchef NCC Property Development.

NCC:s projekt Hangar 5 utvecklas som ett stadskvarter med fyra fastigheter med kontor, hotell, handel och samhällsservice. Med sitt läge i direkt anslutning till Tvärbanans nya hållplats Bromma Blocks och i omedelbar närhet till Bromma flygplats samt Stockholms huvudleder erbjuder detta nya kontorsområde goda kommunikationer och ett attraktivt läge i Brommastaden, en stadsdel som successivt utvecklas till en levande och hållbar blandstad.

Serviceutbudet i Hangar 5 består av ICA Maxi Stormarknad, long stay-hotellet Biz Apartment, SATS, Apoteket Hjärtat, restauranger och espressobar, vilka alla bidrar till att skapa en attraktiv mötesplats.

Hangar 5 slutförs i etapper och hela projektet beräknas färdigställas under 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development , 070-830 59 97
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank