Arkitekt: BAU, rendering: Walk the Room
Illustration på en av innergårdarna i nya Hangar 5.

NCC tecknar hyresavtal med St1 i Hangar 5, Brommastaden

NCC har tecknat hyresavtal med det nordiska energibolaget St1 som flyttar in i nya kontorslokaler i Hangar 5, beläget i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. I den nya stadsdelen får företaget kontor med toppmoderna och flexibla lokaler med tillgång till ett brett serviceutbud.

St1 Sverige AB flyttar i mars 2022 in i sitt nya huvudkontor om cirka 2 600 kvadratmeter i Hangar 5 i Brommastaden. Kontoret är beläget högst upp i två av Hangar 5:s fyra huskroppar.

– St1:s nya kontor i Hangar 5 uppfyller våra krav på en ljus och modern lokal och har dessutom en härlig utsikt, det kommer ge energi och inspiration till företaget och medarbetarna så här efter pandemin. Vi ser verkligen fram emot den trivsamma arbetsmiljön och uppskattar de många hållbara lösningarna i Hangar 5, säger Maria Zellén, personalchef St1 Sverige AB.

Hangar 5 erbjuder stora horisontella och flexibla plan, förenade av gröna innergårdar, och utvecklas som ett stadskvarter med fyra fastigheter med kontor, hotell, handel och samhällsservice. Det nya kontors- och hotellområdet har ett attraktivt läge i Brommastaden, en stadsdel i stark tillväxt som successivt ska utvecklas till en levande och hållbar blandstad.

– Det är glädjande att St1 väljer att flytta sitt huvudkontor till Hangar 5 och Brommastaden, det är en bekräftelse på områdets attraktivitet med närhet till många funktioner och utbud av service. Vi ser fram emot deras inflyttning, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

NCC har som mål att minimera projektens miljöpåverkan och kontorsfastigheterna certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM till högsta nivån Outstanding.

Hangar 5 slutförs i etapper och hela projektet beräknas färdigställas under 2022. I samband med det nya hyreskontraktet är cirka 60% av ytorna i Hangar 5 uthyrda.

Läs mer om Hangar 5 på hangar5.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm, 070-830 59 97
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72
NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank