Foto: Joakim Kröger

NCC tecknar hyresavtal med BRA i Hangar 5, Brommastaden

NCC har tecknat hyresavtal med flygbolaget BRA som flyttar in i nya kontorslokaler i Hangar 5, beläget i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden. Här får de ett kontor med hållbara och flexibla lokaler i ett attraktivt läge.

Inrikesflygbolaget BRA flyttar in i nya kontorslokaler på cirka 1 400 kvadratmeter i Hangar 5, Brommastaden i juni 2022. Kontorslokalerna samt två terrasser är belägna på våningsplan 6, näst högst upp i fastigheten, och har utsikt över Bromma flygplats.

Hangar 5 består av tre fastigheter med kontor, hotell, handel och samhällsservice i ett unikt läge i Brommastaden, en stadsdel i stark tillväxt och som successivt utvecklas till en levande och hållbar blandstad med ett rikt serviceutbud.

– Vårt nya kontor i Hangar 5 erbjuder en inspirerande arbetsmiljö för våra anställda med alla bekvämligheter och Stockholm-Bromma flygplats inom kort gångavstånd, vilket var av stor betydelse för oss i val av lokal. Att fastigheten dessutom hållbarhetscertifieras är en självklarhet i vår strävan att bli världens första flygbolag med netto-noll utsläpp, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef BRA.

Hangar 5 hållbarhetscertifieras enligt BREEAM:s högsta nivå Outstanding med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och minskad resursanvändning. I fastigheten finns ett flertal energieffektiva lösningar, växtbäddar för dagvattenhantering och generöst cykelgarage. Fjärrvärme och fjärrkyla är miljömärkt.

– Det är mycket glädjande att BRA väljer Hangar 5 och uppskattar vår ambition om att minimera fastighetens miljöpåverkan. Hållbarhet och klimatmedvetenhet genomsyrar projektet och innebär bland annat att vi under byggprocessen har arbetat med återvunnet material, exempelvis armeringsjärn från återvunnen metall samt återbruk av bergmaterial till fyllnadsmassa, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

I samband med detta hyresavtal är cirka 70 procent av ytorna i Hangar 5 uthyrda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development , 070-830 59 97
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72

NCC:s presstjänst 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank