NCC hyr ut 2 400 kvadratmeter i Hangar 5, Brommastaden

NCC har tecknat avtal med tre nya hyresgäster om totalt cirka 2 400 kvadratmeter kontorsyta i Hangar 5, beläget i Brommastaden, ett av Stockholms största utvecklingsområden.

Hangar 5 i Brommastaden närmar sig färdigställande. NCC har nu tecknat avtal med tre nya hyresgäster som får kontor med hållbara och flexibla lokaler i ett attraktivt läge. De nya kontrakten innebär att Hangar 5 når en hyresgrad om 70 procent.

Sharp Business Systems har tecknat hyresavtal avseende cirka 1 300 kvadratmeter kontorsyta i Hangar 5 och flyttar in i början av 2023. Kontorslokalerna samt två terrasser är belägna på våningsplan 6, näst högst upp i fastigheten, och har utsikt över Bromma.

– I Hangar 5 får vi en ljus och modern kontorslösning och en inspirerande arbetsmiljö som också speglar våra egna tjänster inom IT och leveransen av den digitala arbetsplatsen. Läget är perfekt för vårt nordiska huvudkontor och här får vi tillgång till en växande och attraktiv stadsmiljö med ett brett serviceutbud och utmärkta kommunikationer, säger Henrik Flink, VD för Sharp i Norden.

XXL Sport & Vildmark har sedan tidigare ett av sina varuhus i handelsområdet och etablerar nu kontor i Hangar 5. Hyresavtalet avser cirka 700 kvadratmeter kontorsyta med inflyttning i augusti 2022.

Även företaget Svenska Möten blir nya hyresgäster i Hangar 5. De har tecknat hyresavtal på cirka 450 kvadratmeter kontorsyta och flyttar också in i augusti 2022.

– Vi ser fram emot att våra nya hyresgäster flyttar in, det är glädjande att de uppskattar det nya kontorskvarteret och vårt fokus på flexibla och hållbara lösningar. Genom att använda innovativ teknologi har vi bland annat skapat en energiförsörjning med låga koldioxidutsläpp vilket kommer resultera i en minskad klimatpåverkan under driftskedet med nästan hälften, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

För kontoren siktar Hangar 5 på att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM:s högsta nivå Outstanding med höga krav på låg energiförbrukning, god ventilation och minskad resursanvändning. Ett proaktivt arbetssätt och noggrann planering har därför varit avgörande genom hela bygg-processen, till exempel med avfallshantering och minimering av spill. Hangar 5 är en flexibel byggnad som över tid kan anpassas efter behov, på så sätt ökar lokalernas livslängd då de enkelt kan byggas om för nya användningsområden.

Läs mer om Hangar 5 på hangar5.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development, Stockholm, 070-830 59 97
Amelie Winberg, presschef NCC Sverige, 070-221 13 72
NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank