Tänd ett ljus för de som behöver hjälp allra mest

Varje jul, väljer vi på NCC, att i stället för att skicka julkort eller julklappar till kunder och medarbetare, att skänka en miljon kronor till organisationer som med stort engagemang arbetar för att göra livet bättre för de som har det som svårast.

Vilken är då årets julklapp? I år har vi valt ut tre organisationer som varje dag arbetar för att de människor som är absolut fattigast i världen får ett litet strimma ljus till hopp om en bättre framtid. I olika delar av världen, olika angreppsätt men gemensamt att de också bidrar med kunskap och aktiviteter som resulterar till hjälp till självhjälp. Det är den gemensamma nämnaren för de organisationer som mottar 2016 års juldonation från NCC.

NCC:s medarbetare röstar under julmånadens första veckor fram den organisation som deras hjärta klappar lite extra för. Den organisation som vi gemensamt i företaget känner lite extra för får 750 000 kr och de två andra får dela på resterande 250 000 kr.

Läs mer om de organisationer som vi har nominerat för 2016:

Samtliga organisationers verksamhet värmer vårt hjärta lite extra. Vi hoppas också att vårt engagemang inspirerar fler till att bidra till deras verksamhet eller till andra organisationer.

Under julveckan presenterar vi på NCC den organisation som våra medarbetare vill ge den största checken till. Det är en extra stor och väl inslagen julklapp som alltid är lika kul att ge och vilken vi också följer upp lite närmre under kommande år.

Vill du se vad tidigare års juldonationer har bidragit till?

Lyssna till vår hållbarhetschef Christina Lindbäcks reflektioner kring NCC:s juldonation och andra samarbeten som gör att vi på NCC är lite extra glada över att julen snart är här. Och att vi får möjlighet att göra något mer för dem som har en betydligt tuffare livssituation än vi själva. Den här filmen handlar om att tända ljus och inge hopp. Vi vill inspirera fler till att göra någonting för dem som inte har något alls. 

NCC:s juldonation

Varje år har vi på NCC skänkt juldonation till olika organisationer. Vi är nyfikna och angelägna om att vårt bidrag kommer till nytta men också lika sugna på att se vad vårt bidrag har resulterat i. 

Följande organisationer har fått NCC:s juldonation:

2015: UNHCR och Läkare Utan Gränser – NCC:s juldonation gick oavkortat till katastrofhjälp i samband med den rådande flyktingsituationen.

2014: Läkare Utan Gränser, SOS Barnbyar och Rädda barnen

2013: UNICEF, vattenpumpar till Niger