Byggstart för nya polishuset i Rinkeby

Idag togs första spadtaget för nya polishuset i Rinkeby i västra Stockholm. Borgarråd, poliser och flera intresserade medier samlades för att starta bygget tillsammans med Familjebostäder och NCC.

Tidigare idag sattes spaden i marken för nya polishuset i Rinkeby. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S), bostads- och demokratiborgarrådet Ann-Margrethe Livh (V), rikspolischef Dan Eliasson och Familjebostäders VD Anette Sand var på plats för ett spadtag tillsammans med Henrik Landelius, Sverigechef för NCC Building.

På uppdrag av Familjebostäder ska NCC bygga ett nytt polishus i Rinkeby. Projektet innebär ombyggnad av två befintliga bostadshus och mellan dem uppförs två nya byggnader. Totalt omfattar om- och tillbyggnaden cirka 14 500 kvadratmeter. Det nya polishuset innebär 240 nya arbetsplatser för polisanställda.

Under ceremonin ställde moderator Anna Trane, till vardags presschef på NCC, frågor till deltagarna. Henrik Landelius berättade varför medarbetare på NCC ansökt om att få ingå i projektet.

– I det här fallet handlar det inte enbart om de byggnadstekniska utmaningarna som i sig är spännande, det handlar också om att få vara en del av något större. Den fysiska stadsmiljön spelar en stor roll för att skapa inkluderande samhällen och städer som är levande, trygga och där folk vill bo. Det här uppdraget ger oss möjlighet att bygga vidare på de positiva erfarenheter vi har av att finnas på plats i Rinkeby och att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av staden, sa Henrik Landelius.

Polishuset beräknas vara klart hösten 2019. 

Läs mer om projektet.