Apoteket hyr den sista handelsytan i NCC:s nya kontors- och handelshus vid Torsplan i Hagastaden

NCC skrev i mars kontrakt med Apoteket AB på de sista handelsytorna i kontors- och handelshuset Torsplan 2 vid Torsplan i Hagastaden. Det innebär att alla och handelslokaler är uthyrda. Återstår gör endast ett penthouse på taket, bestående av 500 m² kontor med fantastisk utsikt.

Fastigheten Torsplan 2 har en total uthyrningsbar yta på cirka 23 000 kvadratmeter varav 3 500 kvadratmeter är serviceyta i entréplanet. Bland hyresgästerna finns SATS, Willys Hemma, Panini, SIS och SLSO.

Fastighetens butiksdel vann i mars första pris i BREEAM Awards 2016. Att NCC miljöcertifierar fastigheten enligt det internationella systemet BREEAM innebär bland annat att stor hänsyn tas till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

Fastigheten är den andra i raden av fastigheter som NCC utvecklar i området, som är en del av Stockholms nya Life Science-kluster. Först ut var Torsplan 1 som färdigställdes 2013. Certifiering enligt BREEAM har ytterligare bidragit till att få rätt hyresgäster till fastigheten och visar att det är rätt att satsa hållbart.

- Vi är stolta över att välkomna Apoteket till Torsplan och Hagastaden. Apoteket tillsammans med övriga hyresgäster kompletterar LifeScience-utbudet i området och bidrar positivt till klustret Stockholm Life. Detta visar att det är många aktörer som ser potentialen i området och värdet av att etablera sig i hållbara lokaler, säger Olle Forsberg, regionchef NCC Property Development.

De nya hyresgästerna lyfter också potentialen i området och ser fram emot inflyttning.

- Det satsas rejält i Hagastaden med handel, bostäder och kontor. Det vill självklart Apoteket vara en naturligt del av. Vi ser mycket fram emot etableringen vid Torsplan. I och kring fastigheten finns många goda grannar som livsmedel, vårdcentral och Systembolaget. Vi vill öka tillgängligheten på läkemedel och andra hälsoprodukter och vill ha apotek där många människor finns och rör sig, säger Maria Ahlestål, etableringschef för Apoteket AB.

Vill du veta mer? Kontakta Olle Forsberg, regionchef, NCC Property Development Sverige, Telefon 073 364 77 77