Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

NCC deltar i branschinitiativ för fuktsäkrare hus och byggnader i trä

Ett antal aktörer inom byggindustrin startar tillsammans ett forsknings- och utvecklingsprojekt för att ta fram anvisningar för hur hus och byggnader i trä ska projekteras så att fuktrelaterade skador undviks.

NCC samverkar med Nordr i Oceanhamnen i Helsingborg

NCC har inlett ett samarbete med Nordr kring nyproduktion av 55 bostadsrätter, två kommersiella lokaler samt en gemensamhetslokal. Det nya kvarteret, Oceanbryggan, kommer ligga i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. I ett första steg ska NCC och Nordr tillsammans planera och budgetera projektet.

Hur minskar vi klimatpåverkan från betong - världens vanligaste material?

Betong är världens vanligaste material, men också en stor källa till koldioxidutsläpp. Därför har NCC sett över användningen av betong och bland annat fattat beslut om att klimatförbättrad betong ska användas i samtliga husbyggnadsprojekt runt om i landet.

NCC och Helsingborgshem samverkar kring bostäder i Oceanhamnen i Helsingborg

NCC har inlett ett samarbete med Helsingborgshem kring nyproduktion av cirka 80 hyresrätter samt två mindre lokaler i den nya stadsdelen Oceanhamnen i Helsingborg. Projektet har fokus på att minimera klimatpåverkan från byggnationen på ett kostnadseffektivt sätt. I ett första steg ska NCC och Helsingborgshem tillsammans planera och budgetera projektet.

NCC och White har tillsammans utformat H22-stolen

H22-stolen ”Spill jar” har skapats av spillmaterial från bostadsbygget vid Pålsjö Äng i Helsingborg, som NCC bygger på uppdrag av Helsingborgshem. Cirka 60 stolar har skapats och finns utplacerade på olika platser i Helsingborg under H22 City Expo. Men de ska göra mer nytta för staden än så. Efter cityexpon skänks de till Helsingborgs stads fastighetsförvaltning för att få nytt liv i stadens förskolor och skolor.