Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Nu rullar tågen på det nya Fyrspåret mellan Malmö och Lund

Sedan 2017 har NCC/OHLA på uppdrag av Trafikverket arbetat med att bygga fyra nya järnvägsspår mellan Malmö och Lund. Efter tio dagars tågstopp var två av de nya spåren inkopplade och efter ytterligare en vecka hela Fyrspåret. Veckan ut kör tågen med reducerad hastighet för att spåren ska stabilisera sig, därefter är det nya Fyrspåret i full drift.

NCC medverkar i vidareutveckling av branschens färdplan för klimatneutralitet

Arbetet med att uppgradera Färdplanen för fossilfri konkurrenskraft i bygg- och anläggningssektorn pågår under hösten och nyligen deltog samtliga medverkande aktörer i hela värdekedjan i en så kallad megaworkshop. Elisabeth Schylander, hållbarhetschef NCC Building Sverige och Ulrika Franzén, Hållbarhetscontroller NCC Building Sverige, deltog och representerade NCC på plats i Stockholm.

Hur gör man för att bevara träd som står mitt i en byggarbetsplats?

Vid etableringen för Bergsbyns Företagspark som växer fram i anslutning till Northvolts område i Skellefteå gör NCC markanläggningen. Här har man gjort stora insatser för att spara viktiga naturelement intill och även mitt i arbetsplatsen.

Miljöpris till NCC-byggda bostadsprojektet Kungsörnen i Helsingborg

Vid gårdagens Betonggalan vann Kungsörnen i Helsingborg Årets miljöpris för att det ”visar att nybyggnation av flerbostadshus kan ske med låg klimatpåverkan, kostnadseffektivitet och bibehållen kvalitet och standard”. Kungsörnen är byggt av NCC på uppdrag av Helsingborgshem.

NCC välkomnar 16 nya medarbetare via traineeprogram

I år hälsas 16 nya traineer inom Kandidat Traineeprogram och Master Traineeprogram i Sverige välkomna till NCC. Under traineeprogrammen får de möjlighet att prova på flera olika roller, få personlig utveckling och ett brett kontaktnät inom bolaget.

NCC:s Henrik Landelius lyfte spetsprojekt på Fossilfritt Sveriges konferens

NCC:s projekt Kungsörnen, där man har lyckats halvera klimatpåverkan, har fått mycket uppmärksamhet över tid. NCC var som enda byggbolag inbjuden till att berätta om hur vi kan halvera klimatpåverkan i byggprojekt på regeringens klimatmöte i våras, och nu har Kungsörnen lyfts upp som ett gott exempel på spetsprojekt på Fossilfritt Sveriges kommunkonferens.

NCC förstärker VA-systemet i Ale kommun norr om Göteborg

I samverkan med Ale kommun förbereder nu NCC för att bygga en överföringsledning och tre pumpstationer i Ale, norr om Göteborg. Affären är en totalentreprenad i samverkan.

NCC medverkade vid Regeringens nationella klimatmöte 16 juni

Den 16 juni i år höll Regeringen ett nationellt klimatmötet för att tillsammans med näringslivet diskutera en klimathandlingsplan för att nå de nationella klimatmålen. NCC var ett av de inbjudna företagen, och deltog som enda byggbolag i en av 4 paneler. I mötet företräddes NCC av Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

AI driver byggbranschen framåt inom arbetsmiljö och hållbarhet

AI-tekniken har tagit enorma kliv under det senaste året, och även NCC håller ögonen på hur vi bäst ska ta del av teknikutvecklingen. NCC:s Christina Claeson-Jonsson har talat med tidningen Byggindustrin och säger bland annat att vi kommer se stora framsteg i arbetet med arbetsmiljö, hållbarhet, produktivitet och kvalitet tack vare AI.

NCC:s mark- och anläggningsarbeten i Herrjärva hållbarhetscertifieras

Kontorsbyggnaderna i NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt Herrjärva K11K12 är sedan tidigare hållbarhetscertifierade enligt BREEAM, nivå ”excellent”. Nu har även mark- och anläggningsarbeten blivit hållbarhetscertifierade enligt CEEQUAL v.5.2, nivå ”Very good”.