Nyheter

NCC Presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se

Byggstart för förskola fyra i Halmstad

I dagarna satte NCC spaden i marken för Strandvallens förskola i Halmstad, den fjärde förskolan i ett långsiktigt strategiskt partneringsamarbete med Halmstads kommun. Totalt innebär de fyra förskolorna ett tillskott på 560 förskoleplatser samt 28 ”nattis”-platser i kommunen.

NCC Property Development rekryterar Frida Jacobson och Ahmed Galijasevic till den nordiska ledningsgruppen

NCC Property Development förstärker sin nordiska ledningsgrupp. Under augusti tillträder Frida Jacobson som Head of Finance och Ahmed Galijasevic tillträder en nyinrättad roll som Head of Business Development.

Att spränga är att hantera oerhörda krafter

Få yrken innehåller så mycket spänd nervositet som att vara sprängare. Det vet Jim Jonsson som blev utsedd till Årets Bergsprängare 2014 och som sedan många år är sprängarbas på NCC Industry.

Listig idé räddade rödlistad vattenväxt

Också i stora projekt finns mindre frågor att lösa. I arbetet med Östra länken i Luleå – Årets bygge 2017 – hade NCC:s platschef Erik Sandström i uppgift att rädda den mycket sällsynta och rödlistade vattenväxten barklöst sträfse. Lösningen var lika enkel som genial.

NCC lyfter upp affärsutveckling i koncernledningen med Ylva Lageson

NCC lyfter upp affärsutveckling i koncernledningen med Ylva Lageson som Head of Operations Development and IT (ODIT). Den nya koncernledningsfunktionen ska utifrån vad projekten behöver utveckla NCC:s processer och arbetssätt, driva NCC:s strategiarbete samt IT och digitalisering. Som ny strategichef under Ylva Lageson utses Fredrik Vernersson som idag arbetar inom turnaroundverksamheten på McKinsey & Company.

NCC och bostadsministern diskuterar initiativ för fler kvinnor i branschen

Regeringen har som mål att minst 25 procent av dem som anställs inom bygg- och anläggningsbranschen år 2030 ska vara kvinnor. Under torsdagen besökte bostadsminister Peter Eriksson NCC för ta del av och diskutera hur både byggföretagen själva och regeringen kan arbeta för att öka antalet kvinnor i en bransch där cirka 80 procent är män.