Tornby Handelsgårdar – Nya möjligheter på Sveriges femte största handelsplats

Tornby Handelsgårdar är ett av Sveriges största och viktigaste externhandelsområden. Med ett fantastiskt skyltläge vid E4 och med hela Östergötland och stora delar av Småland som upptagningsområde når du en stor del av södra Sveriges konsumenter.

Tornby Handelsgårdar erbjuder ett perfekt uppehåll på resan. Här erbjuds härlig shopping med många välkända varumärken redan på plats. Goda parkeringsmöjligheter med cirka 1 000 platser.

 • Butiksyta i Hus D: 10 000 kvm handel
 • Byggstart: Q3 2015, hus D
 • Inflyttning: Q3 2016
 • Byggnaden miljöcertifieras enligt BREEAM
 • Arkitekt: Krook & Tjäder

Väletablerad handelsplats

Strax utanför Linköpings centrum har Tornby Handelsgårdar successivt vuxit fram. Ett område som i dag är kommunens största sammanhängande arbetsområde om 350 hektar där cirka 450 företag finns etablerade. Området var ursprungligen tänkt som ett traditionellt industriområde men den nordvästra delen har efter hand utvecklats till ett av landets största centrum för externhandel.

Här finns flera stormarknader och välkända butiker som exempelvis IKEA, Biltema, Jula, ICA Maxi, Coop Forum, Systembolaget, Stadium, SIBA, Toys R Us och Bauhaus, XXL, Elgiganten, Babyproffsen samt gallerian Ikanohuset. Handelsområdet växer successivt österut.

Byggt för kunderna och medarbetarna

I Tornby Handelsgårdar skapas flödeseffektiva och moderna lokaler där både kunder och anställda trivs. Lokalerna miljöcertifieras enligt de stränga kriterierna hos miljöcertifieringssystemet BREEAM. Att etablera sig i miljöcertifierade lokaler är inte bara en vinst för miljön – det är också en vinst för dig och dina medarbetare eftersom inomhusklimatet är hälsosamt och energianvändningen lägre.

Region i ständig utveckling

På den välkänt vackra Östgötaslätten ligger Sveriges femte största kommun, Linköping. Regionen Linköping/Norrköping är den fjärde folktätaste i Sverige med en befolkning på cirka 600 000 människor. Här utvecklas Sveriges fjärde storstadsregion East Sweden.

I Linköping finns mycket att göra för besökaren. Testflyg ett JAS 39 Gripen i en Gripen-simulator på Flygvapenmuseet, gå en tur på Datamuseet IT-ceum, beundra konst i konsthallen Passagen och på Östergötlands museum. Ägna en förmiddag åt kultur, fika i gräset vid Kinda Kanal och runda av med en eftermiddag bestående av shopping i Tornby Handelsområde.

I och kring Tornby Handelsgårdar finns mycket gott om service samlat inom ett område. Här hittar du till exempel restauranger och kaféer, hotell och konferens, gym, lekland, bilverkstad, Ikea, bank, post, apotek, Systembolaget och livsmedelsbutiker.

Goda kommunikationer och nära E4

Tornby Handelsgårdar är beläget strax norr om Linköping direkt vid E4. Med cirka 1 000 parkeringsplatser är tillgängligheten för bilister mycket god. Det är också möjligt att cykla från centrala Linköping till Tornby Handelsgårdar.

Linköpings läge längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö gör det enkelt att resa med tåg till och från staden. Bussar från Swebus och Bus4you trafikerar Linköping och från Linköping City Airport når du såväl övriga Sverige som Europa. I mars 2014 öppnade SAS en direktlinje mellan Linköping och Köpenhamn.

 • Parkering: 1 000 platser i direkt anslutning till butikerna.
 • Busshållplats precis intill
 • Linköping City Airport: 6 km
 • Väl utbyggda cykel- och gångbanor
 • Nära till E4
 • Pendeltåg i Linköping City ca 4 km
 • Väl utbyggda cykel och gångbanor i direkt anslutning

Miljö

Miljömässig- och ekonomisk hållbarhet

I dag går miljöanpassning och lönsamhet hand i hand och miljöcertifieringen blir din objektiva garanti. Ditt miljöansvar genererar lönsamhet i form av lägre energikostnader, ett stärkt varumärke och nöjda medarbetare som mår bra på sin arbetsplats.

Miljöcertifiering en objektiv garanti

För att kunna säkerställa god miljöprestanda väljer vi att använda det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Systemet tar ett helhetsgrepp kring byggnaden och den närliggande omgivningen. Godkänd certifiering innebär att fastigheten utvärderats mot ett antal fastställda riktvärden. Energi- och vattenanvändning, inomhusklimat, föroreningar, transporter, byggnadsmaterial, avfallshantering och förvaltningsprocesser är ett urval av alla de aspekter som utvärderas.

Målet är en så låg miljöpåverkan som möjligt under byggnadens hela livslängd. Här utgår vi från ett helhetstänkande där funktion och ekonomi går hand i hand med hållbarhetsaspekter som miljö och socialt ansvarstagande. Med gröna hyresavtal konkretiseras vår gemensamma strävan om att göra skillnad ytterligare. Tillsammans kan vi utveckla arbetsmiljöer som håller i längden.

Fakta
 • Ort: Linköping
 • Projekttyp: Handel
 • Projektfas: Uthyrning pågår
 • Butik: 10000 m²
 • Byggnadsstart: Q3 2015
 • Inflyttningsdatum: 2016
 • Certifikat: BREEAM
 • Arkitekt: Krook & Tjäder
Sarah Pennycook

Fastighetsutvecklare, NCC Property Development

Anmäl intresse

Läs mer om vår integritetspolicy