Tornby Handelsgårdar – Nya möjligheter på Sveriges största handelsplatser

Tornby Handelsgårdar är ett av Sveriges största och viktigaste externhandelsområden. Med ett fantastiskt skyltläge vid E4 och med hela Östergötland och stora delar av Småland som upptagningsområde når du en stor del av södra Sveriges konsumenter.

Tomt säljes

Här på Tornby Handelsgårdar säljer NCC Property Development AB en byggklar tomt för handel, kontor och fritidsverksamhet om ca 13 000 kvm. Denna tomt får bebyggas till 40% av tomtens storlek.

Väletablerad handelsplats

Strax utanför Linköpings centrum har Tornby Handelsgårdar successivt vuxit fram. Ett område som i dag är kommunens största sammanhängande arbetsområde om 350 hektar där cirka 450 företag finns etablerade. Området var ursprungligen tänkt som ett traditionellt industriområde men den nordvästra delen har efter hand utvecklats till ett av landets största centrum för externhandel.

Här finns flera stormarknader och välkända butiker som exempelvis IKEA, Biltema, Jula, ICA Maxi, Coop Forum, Systembolaget, Stadium, SIBA, Toys R Us och Bauhaus, XXL, Elgiganten, Babyproffsen samt gallerian Ikanohuset. Handelsområdet växer successivt österut.

Region i ständig utveckling

På den välkänt vackra Östgötaslätten ligger Sveriges femte största kommun, Linköping. Regionen Linköping/Norrköping är den fjärde folktätaste i Sverige med en befolkning på cirka 600 000 människor. Här utvecklas Sveriges fjärde storstadsregion East Sweden.

I och kring Tornby Handelsgårdar finns mycket gott om service samlat inom ett område. Här hittar du till exempel restauranger och kaféer, hotell och konferens, gym, lekland, bilverkstad, Ikea, bank, post, apotek, Systembolaget och livsmedelsbutiker.

Goda kommunikationer och nära E4

Tornby Handelsgårdar är beläget strax norr om Linköping direkt vid E4. Med cirka 1 000 parkeringsplatser är tillgängligheten för bilister mycket god. Det är också möjligt att cykla från centrala Linköping till Tornby Handelsgårdar.
Linköpings läge längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö gör det enkelt att resa med tåg till och från staden. Bussar från Swebus och Bus4you trafikerar Linköping och från Linköping City Airport.

  • Parkering: 1 000 platser i direkt anslutning till butikerna.
  • Busshållplats precis intill
  • Linköping City Airport: 6 km
  • Väl utbyggda cykel- och gångbanor
  • Nära till E4
  • Järnvägsstation Linköping C ca 4 km
Bild på Ola Hansson, fastighetsutvecklare NCC Property Dvelopment.
Ola Hansson

Fastighetsutvecklare, NCC Property Development

Anmäl intresse

Läs mer om vår integritetspolicy