NCC ViaSafe kompetenscenter

Ska du utföra vägarbeten där Trafikverket eller kommunen är väghållare? Då kan du gå någon av NCC ViaSafe Kompetenscenters mycket uppskattade, verklighetsnära utbildningar för Arbete på väg.

Kompetenscenter erbjuder aktuella utbildningar om gällande regler och riktlinjer för Arbete på väg.

Alla kursledare är certifierade enligt SIK kompetenskrav och har även praktisk erfarenhet av att själva jobba på vägen. De ger dig en konkret och verklighetsnära utbildning som gör att du känner igen dig i din vardag.

Under kursen varvas teori med praktik. Antalet deltagare är begränsat, så att du kan tillgodogöra dig kunskaperna på ett bra sätt. Det utbildningsmaterial som du får under kursen kan du ta med dig hem.

Kurser

Arbete på väg Nivå 1+2

Utbildningen vänder sig till dig som är förare av alla typer av väghållnings-, service- och arbetsfordon, och när du ska utbilda dig till utmärkningsansvarig, vakt eller lots. Efter godkänt kompetenstest får du ett personligt intyg.

Ca 8 tim lärarledd utbildning.

Arbete på väg Nivå 3a

Utbildningen vänder sig till dig med ansvar för vägmärken och anordningar på en fast vägarbetsplats, eller till dig som ska vara gruppansvarig för rörliga och inter­mittenta arbeten. Efter godkänt kompetenstest får du ett personligt intyg.

Ca 16 tim lärarledd utbildning.

Susanna Homanen

Chef för kompetenscenter, NCC ViaSafe