Scan Global Logistics valde Rosersberg och skräddarsydda lokaler

Rätt lagerlokal i rätt läge. Scan Global Logistics valde Rosersberg och skräddarsydda logistiklokaler. Företagets vd Jan Liljero är särskild nöjd med hur samarbetet med NCC fungerade.

Med rätt lagerlösning och rätt läge ökar lönsamheten. Det förstod Jan Liljero, vd på Scan Global Logistics (tidigare Scan Logistics AB) tidigt. Logistikbranschen utvecklas snabbt, därför gäller det att tänka på framtiden direkt.

I juli 2007 flyttade företaget in i Stockholm Nord Logistikcenter i Rosersberg. Ett bra läge geografiskt sett, endast 30 kilometer från Stockholm och 7 kilometer från Stockholm Arlanda Airport. Men innan bygget av det nya lagret kunde påbörjas behövde verksamhetens behov nu och framöver noggrant analyseras.

– Vi var inte beredda på det mycket intensiva förarbetet innan spaden sattes i jorden utan trodde att beslutsgången kring det invändiga skulle komma senare i processen. Men allt har fungerat bra tack vare en minutiös planering. Projektledaren från NCC Property Development var kompetent och vi hade återkommande möten som dokumenterades noga, säger Jan Liljero.

Den inre och yttre logistiken anpassades för att optimera arbetsflödet och planlösningen tänktes noga igenom. I processen fanns NCC Property Development med som stöd.

– Överhuvudtaget tycker jag att samarbetet mellan oss på Scan Global Logistics och NCC Property Development har fungerat smidigt, säger Jan Liljero.

Att arbeta mot ett stort etablerat byggföretag som NCC innebär dessutom en trygghet inför framtida förändringar. Då vill det till att man har anpassningsförmåga och det tycker jag att NCC Property Development har uppvisat.

“Att arbeta mot ett stort etablerat byggföretag som NCC innebär dessutom en trygghet inför framtida förändringar. Då vill det till att man har anpassningsförmåga och det tycker jag att NCC Property Development har uppvisat.”

- Jan Liljero, vd på Scan Global Logistics

Bild på Maria Björsander, Kundansvarig Uthyrning Region Väst, NCC Property Development. Foto/illustration: Joakim Kröger
Maria Björsander

Kundansvarig Uthyrning Region Väst, NCC Property Development