Edström Logistics växlar upp med lokaler från NCC

Logistikföretaget Edström Logistics har en efterfrågad verksamhet och företaget går bra – så bra att de behövde mer yta redan efter några månader i de nya lokalerna i Brunna. Nu har de två stora, fina lokaler bredvid varandra.

Edström Logistics är ett tredjepartslogistikföretag som lagerhåller och distribuerar varor åt olika företag. Företaget har sitt huvudsäte i Malmö, men har sedan 2015 en stockholmsfilial i Brunna Logistikpark som ligger mellan Bro och Kungsängen.

Företaget grundades redan 1891, men tredjepartslogistiken har utvecklats under de senaste 20–30 åren. De tre senaste åren har företaget blivit dubbelt så stort, och för att kunna möta efterfrågan har de behövt mer yta.

Verksamhet som expanderar

I december 2015 flyttade Edström Logistics in i sina första lokaler i Brunna, men redan i mars året därpå hade de utnyttjat kapaciteten till fullo, och behövde mer yta. Då påbörjade man en dialog med NCC om att utöka sina ytor. Det var helt avgörande för Edström Logistics att kunna få lokaler precis intill de som företaget redan hyrde i Brunna. Lösningen blev alltså två byggnader intill varandra och företaget har i dag totalt cirka 14 000 kvadratmeter i Brunna.

– Vi har fått det precis som vi ville, det är fördelen med att vara involverad från början i projektet. Vi har kunnat påverka allt som vi har velat påverka, säger Mathias Niebel, vd på Edström Logistics.

Att ha sina lokaler i expansiva Brunna Logistikpark gör att Edström Logistics har ett attraktivt läge, och närheten till Arlanda och läget vid E18 gör också att godstransporterna inte blir så långa.

Skräddarsydda lokaler ger effektiva flöden

Efterfrågan fortsätter att öka och det är viktigt för Edström Logistics att också kunna locka en ny typ av kunder, och det ville man få med i utförandet av arbetsytorna. Man har till exempel anpassat golven vid utlastningsytorna och förberett för att kunna ta in hissar och robotplock som lämpar sig mycket väl för kundgrupper som e-handel och privatflöden, där plockningsprocessen ser lite annorlunda ut och kräver andra redskap för att få till effektiva flöden.

– Vi har små marginaler i branschen och att ha en lokal som är perfekt utformad för ändamålet skapar riktigt bra förutsättningar för oss, säger Mathias Niebel.

Att lokalen har tio meter i takhöjd gör att arbetsytorna blir väldigt yteffektiva och kan användas på ett flödesoptimerat sätt.

Lokaler som imponerar och inspirerar

Edström Logistics har fått till ljusa arbetsytor och personalutrymmen med naturliga ljusinsläpp och bra belysning. Överallt används LED-belysning, vilket ger låga driftskostnader och gör att företaget står redo inför framtida miljökrav. Detta förstärks ytterligare i och med arbetet med miljöcertifieringen BREEAM, som gör att både uppförandet och driften av byggnaden blir energieffektiv.

Det är också viktigt att medarbetarna trivs och mår bra i lokalerna för att kunna göra ett bra arbete.

– Personalen är vår viktigaste tillgång och de måste få bra arbetsredskap, och där är lokalen en stor faktor. I de nya lokalerna trivs både medarbetare och kunder – nya som gamla, säger Mathias Niebel och fortsätter:

– Vi växer hela tiden, så det börjar nytt folk lite då och då, och alla som kommer hit på intervjuer är imponerade över hur fina lokalerna är. Vi märker också att både nya och gamla kunder tycker att det är fint. Utseende har ju en följbar effekt – att det är ljust, rent och snyggt skapar förtroende hos nya och befintliga kunder.