Bastu, biljard och balkong ger Bygglogistik en kreativ arbetsmiljö

Flytten till NCC:s kontorsfastighet på Ullevigatan 17-19 har gjort det möjligt för Bygglogistik att skapa en inspirerande arbetsmiljö. Bastu, biljardbord och balkong med utsikt över Nya Ullevi uppskattas av både medarbetare och kunder.

Funktionella och inspirerande lokaler speglar företagets kultur och värderingar. Det är inte bara något som märks hos kunderna utan framför allt hos medarbetarna. Det ska vara roligt att gå till jobbet tycker Bygglogistiks marknadschef Magnus Bech.

– Grunden i företagande handlar om att medarbetarna ska trivas. Vi har kryddat vårt nybyggda kontor med extragrejer som bastu, biljardbord och en balkong med utsikt mot Nya Ullevi. Ett kontor där vi trivs är A och O, säger Magnus Bech.

Målet med flytten var att skapa en arbetsplats där kreativitet, produktivitet och trivsel samspelar. Att vara en attraktiv arbetsgivare innebär att locka rätt medarbetare och få dem att vilja stanna kvar.

– Vi trivs och då presterar vi på topp. Detta ger i kombination med de nya lokalerna positiva effekter på varumärket. Även NCC har fokuserat på att tillgodose våra krav och varit behjälpliga i hela processen. Vi har kunnat forma vårt kontor precis som vi vill, säger Magnus Bech.

Landskap öppnar upp

Arbetsmiljöer bör utformas för att passa hur vi arbetar i dag. Ofta handlar det om att genom smart utformning av kontorsmiljöer underlätta kommunikation och samverkan mellan medarbetare.

– Tidigare satt vi fördelade på två våningar, vilket inte gav möjligheter till den enkla kommunikation mellan olika avdelningar och grupper som vi har i dag, säger Magnus Bech.

På Bygglogistik är medarbetarna beroende av varandra för att kunna utföra sina arbetsuppgifter och därför är det viktigt erbjuda en miljö som underlättar teamwork. Eftersom företaget dessutom kontinuerligt expanderar valde Bygglogistik ett öppet kontorslandskap med tygskärmar som avskiljare.

– Det är troligt att vi kommer växa ytterligare och vi kan ju inte flytta varje gång vi anställer. Genom att vrida och vända på våra behov och våra inledande idéer tillsammans med bland annat NCC:s experter kom vi fram till att ett öppet kontorslandskap är det bästa alternativet för oss. Vi har dimensionerat lokalen till 22 personer men är tolv i dag, säger Magnus Bech.

Magnus Bech berättar att det öppna kontorslandskapet togs emot bra. Avsaknaden av fysiska hinder mellan medarbetarna förbättrar kommunikationen och informationsflödet. Samtidigt gäller det att tänka sig för så att man inte stör.

– Vi tar mer och mer hänsyn till varandra, för varje dag som går. Vi lär oss mer om hur vi funkar, och hur olika personer jobbar – och respekterar det, säger Magnus Bech.

Den öppna planlösningen kompletteras med konferensrum och andra typer av resursrum där medarbetare kan ta telefonsamtal eller ha möten utan att störa eller själva bli störda. Andra lösningar som exempelvis soffgrupp i hallen bidrar med ytterligare arbetsplatser och hemtrevnadskänsla.

Biljard på lunchen

En soffa i pentryt fungerar som en avgränsande rastplats mot kontoret och i närheten står biljardbordet som följt med i fem flyttar mellan olika kontor. Nu hoppas Magnus Bech att det fått sin sista plats att stå på. Bygglogistik förstår vikten av sociala mötesplatser.

– En lunchmatch i biljard kan man alltid klämma in. Hos oss har det alltid varit god stämning och nu har vi utvecklat detta ytterligare med nytt möblemang i ett nytt kontor, säger Magnus Bech.

Förutom själva lokalernas utformning är Ullevigatans läge i centrala Göteborg lämpligt för Bygglogistisk. Kontoret ligger ett stenkast från tågstationen vilket underlättar resandet då de mest åker tåg när de ska någonstans.

– Vi har suttit här kort tid men det känns väldigt kul att komma hit och jobba. Just nu sitter jag i vårt lilla konferensrum och tittar ut genom fönstret och ser hela centrala Göteborg. Det bidrar till att skapa en kreativ atmosfär, säger Magnus Bech.

Framtidens arbetsplats är inte ett klassiskt kontor utan en inspirerande mötesplats. Där skapas förutsättningar för ökad arbetsglädje, en stärkt företagskultur och produktivitet hos medarbetare som mår bra och vill gå till jobbet.

Marcus Sandahl_NCC65458
Marcus Sandahl

Säljchef, NCC Property Development