Arkitektskiss: What! Arkitekter

Bostadsrätter Sannaparken Göteborg

HSB brf Sannaparken är en del av det nya bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna. Här bygger vi 135 bostadsrätter om 1 till 5 rum och kök. Lägenheterna är moderna, ljusa och luftiga hem, byggda med omsorg för detaljer och med inspiration från klassisk arkitektur.

Husets utformning är inspirerad av det närliggande områdets karaktäristiska bebyggelse. Fasaderna, tillverkade i danskt hantverksmässigt framställt tegel, är en modern tolkning av den klassiska ornamentik som sekelskifteshus ofta har. Även lägenheternas interiör är inspirerad av klassiska sekelskifteshem med hög takhöjd, stora fönster och generöst med platsbyggd förvaring, självklart utan att göra avkall på den moderna nyproduktionens bekvämligheter. I lägenheterna finns tvättmaskin och torktumlare. Alla har även balkong eller uteplats, i många fall inglasad.

I brf Sannaparken finns många gemensamma utrymmen och bekvämligheter för dig och dina grannar att ta del av. Bland annat en gemensam tvättstuga, en övernattningslägenhet för långväga gäster och en härlig innergård. Med växtlighet, pergola, spaljéer och paviljong blir gården ett extra rum att njuta av. En plats att umgås med vänner och grannar eller bara slå sig ner i lugn och ro med en god bok.

Det är lätt att förstå varför så många vill bosätta sig i Majorna. Stadsdelen har en genuin charm som är unik för området. Mysiga gator och torg med bebyggelse från flera epoker, lummiga parker och småskaliga butiker. Dessutom ett varierat utbud av restauranger, kaféer och kultur. Husets attraktiva placering i området mellan Sandarna, Klippan och Kungsladugård gör att du har nära till det mesta. Här har du promenadavstånd till Mariaplan och hamnen. Området har även goda kommunikationer. Med spårvagn tar du dig enkelt och snabbt in till centrala Göteborg eller till salta bad vid Saltholmens klippor.

Vackert benäget intill Sannaparken i Majorna som med stadsdelens bästa pulkabacke och stadens bästa glassbutik erbjuder förnöjelse året om. 

Bild på Per-Åke Edling, affärschef Väst, NCC Building Sweden.
Per-Åke Edling

Affärschef, Väst, NCC Building Sweden