Foto: Felix Gerlach
Bild på kontorshuset Koggen 2 med grå fasad och små fönsterrader vid varje våning.

Koggen 2 i Malmö – Nordens första BREEAM Excellent-kontor

Västra Hamnen är ett av Malmös största och mest spännande utvecklingsområden. Här ligger Koggen 2, ett modernt och miljöprofilerat kontorshus som bland annat lockat hyresgäster som Beijer Electronics, EFG och Bravura.

Koggen 2 är uppfört centralt vid genomfartsleden i Västra Hamnen, med en gynnsam position i Öresundsregionen. Här ligger Malmös centrala delar på promenadavstånd, Kastrup 20 minuter med tåg och Sturup 30 minuter med bil. Kommunikationerna är mycket goda och för dem som kör egen bil finns ett parkeringshus strax intill.

Flexibla lokaler gynnar produktiviteten

De flexibla kontorslokalerna har anpassats efter sina hyresgästers behov och önskemål. Skräddarsydda kontorslokaler skapar trivsel och interaktion mellan medarbetarna vilket leder till arbetsglädje och ökad produktivitet.

Utmärkande egenskaper för Koggen 2:

  • Takhöjd 2,70 meter ger mycket dagsljus och rymd.

  • Pelarlösa våningsplan gör det enkelt att möblera och omdisponera.
  • Sunt inomhusklimat där medarbetarna mår bra och presenterar på topp.
  • Låg energianvändning ger lägre kostnader.

Miljöcertifierat kontor 

Ett miljöcertifierat kontor ger flera fördelar – till exempel förbättrad lönsamhet tack vare lägre energikostnader, ett stärkt varumärke samt nöjda medarbetare som mår bra och presterar på topp. Koggen 2 är certifierat enligt världens mest utbredda miljöcertifieringssystem, BREEAM. Som första kontorsbyggnad i Norden är Koggen 2 certifierat på nivån BREEAM Excellent.

Bästa BREEAM-byggnad 2013

Koggen 2 utnämndes till årets bästa byggnad 2013 av Sweden Green Building Council.