Kontorshuset Koggen 1:s innergård, med fönsterväggar och gångbryggor på varje våning som rundar gården.

Koggen 1 – Rätt läge i Västra Hamnen, Malmö

Läge för framgång? Till Kaggen i Västra Hamnen i Malmö flyttar hyresgäster som vill erbjuda medarbetarna en arbetsmiljö och ett läge i världsklass. Huset stod färdigt år 2008.

I Kaggen står ljuset i centrum. Atriet bidrar med både ljus och rymd och byggnaden släpper in ljus från samtliga väderstreck. Planlösningarna präglas av hög flexibilitet med flyttbara väggar och anpass­ningsbara installationslösningar.

Prisvinnare

I augusti år 2009 tilldelades NCC Property Development "Årets Gröna Lans" av Malmö Stad med motiveringen: "NCC Property Development har i kontorshuset Kaggen väl anammat stadens målinriktade miljöarbete."

I oktober 2009 vann NCC Property Development kategorin "Bästa GreenBuilding-partner på fastighetsnivå" med Kaggen vid Fastighetsägarnas Sweden GreenBuilding Award.

Läge för framgång

Kaggen återfinns i ett strategiskt viktigt läge, mitt i Öresundsregionen och mitt i Västra Hamnen, Malmös mest expansiva utvecklingsområde.

Placeringen nära Västra Hamnens genomfartsled och vägkorsningen Stora Varvsgatan/Östra Varvsgatan gör byggnaden lättillgänglig. Närmsta grannar är kontorshuset Koggen 1 och Celsius (Kockums) huvudkontor samt kontorshuset K2. 
 
Det är lätt att ta sig till Kaggen. Centralstationen, Malmö innerstad och den påbörjade nya city­tunnel­stationen ligger på 10 minuters gångavstånd. Direkt utanför huset ligger en busshållplats och buss­frekvensen är tät. Med bil nås Sturups och Kastrups flygplatser på cirka 30 minuter. I direkt anslutning till Kaggen finns ett parkeringshus. Busshållplats finns utanför dörren, buss nummer 2 och 3 (som är en ringlinje) stannar där var 5:e minut.

Läge för service och utbildning

Grekiskt, italienskt eller husmanskost? Västra Hamnen erbjuder ett brett utbud av olika lunch­restauranger. Dessutom finns en ICA Maxi och ett ständigt växande antal butiker av alla de slag.
 
Västra Hamnen är också säte för Malmö Högskola. Det skapar mängder av möjligheter till samarbetsprojekt och tillgång till kompetent arbetskraft.

Hyresgäster

  • GlasLindberg
  • Hilding Anders huvudkontor
  • Cedel
  • IP Only
  • Handelsbanken
  • Graffiti Café (restaurang)
  • Torsokliniken
  • Technogarden
  • Det Norske Veritas

Möjligheter att mötas

Ett diagonalt atrium signalerar redan på avstånd att detta är ett gränsöverskridande hus.

Ljuset flödar snett genom byggnaden och binder samman de olika våningsplanen som framträder likt trappsteg. Dessa trappsteg blir varje plans balkong mot husets inre, en plats där man kan blicka ut mot de andra våningsplanen, ner mot entréplanet och upp mot himlen. Syftet har varit att skapa en arbetsplats som fungerar som en mötesplats. Möjligheter till planerade och oplanerade möten finns i husets varje vrå.

Insikten, utsikten och läget gör Kaggen till ett strategiskt verktyg för att behålla och rekrytera högpresterande medarbetare. Det blir också en plats som gör intryck på kunderna och samtidigt får dem att känna sig välkomna i en modern, trivsam miljö.