NCC bygger nytt gästboende i Astrid Lindgrens värld

NCC har fått i uppdrag att bygga ett nytt gästboende i temaparken Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. I uppdraget ingår också att bygga parkering och uppställningsplatser för husvagnar. Ordervärdet är cirka 120 MSEK. 

Fotograf: Magnus Römbo

Astrid Lindgrens värld är en temapark i författarens hemstad Vimmerby som funnits ända sedan 1980-talet. Parken tar årligen emot flera hundra tusen besökare som där får möta många av karaktärerna från Astrid Lindgrens böcker, bland annat Pippi, Emil, Ronja, Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta. Många besökare väljer att övernatta på området och NCC ska nu bygga ut stugbeståndet med ett nytt gästboende samt parkering och platser för husvagnar. 

 - Astrid Lindgrens värld har besökare från hela Sverige och från hela världen. Så det är klart att det är roligt för oss att få bidra till att ännu fler barn i alla åldrar kan få ta del av deras fantastiska nöjesutbud. Vi har tidigare byggt för Astrid Lindgrens värld så det här blir en fortsättning på en bra kundrelation, säger Per Karlsson, produktionschef. 

Arbetet kommer att påbörjas i augusti 2021. Affären uppgår till cirka 120 MSEK och orderregistreras i tredje kvartalet 2021 i affärsområde NCC Infrastructure. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Per Karlsson, produktionschef, NCC Infrastructure, 070-541 90 50, per.e.karlsson@ncc.se  

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.seNCC:s Mediabank  

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.