NCC bygger Kajhuset Solsidan med unikt havsnära läge i Sundsvall

Nu har det första spadtaget tagits för Kajhuset Solsidan som NCC bygger på uppdrag av 360sol AB i Sundsvalls nyaste stadsdel Norra Kajen. Huset består av 36 lägenheter och har ett exklusivt läge i direkt anslutning till havet. 

– Utvecklingen av den havsnära stadsdelen Norra Kajen i Sundsvall tar form och vi är glada för att nu ha påbörjat bygget av detta hus som ger fler bostäder till staden. Lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt och vackert läge, granne med havet, säger Kalle Holmlund, produktionschef på NCC Building.

Kajhuset Solsidan har sju våningar och innehåller 36 exklusiva bostadsrättslägenheter i varierande storlekar från ett rum och kök på 39 kvadratmeter till fem rum och kök på 138 kvadratmeter. Lägenheterna har helkaklade badrum och parkettgolv i samtliga rum.

Huset byggs över vattnet med stålpålar och betongdäck och huskroppen byggs helt i platsgjuten betong, som ger en stabil grundkonstruktion. Fasaden får en plåtliknande yta med vissa delar av trä och är underhållsfri.

– Samtliga lägenheter har minst en rymlig balkong eller uteplats och skjutglaspartier kommer ge ett härligt ljusinsläpp. Längst upp i huset finns lägenheter med lika stora ytor utomhus som inomhus med egen takterrass och tornrum, säger Magnus Edström, vd 360sol AB.

Kajhuset Solsidan beräknas vara färdigt under fjärde kvartalet 2018. Projektets totala värde är cirka 150 MSEK varav NCC:s order står för drygt hälften. Affären orderregistrerades i första kvartalet 2017 i affärsområde Building.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Kalle Holmlund, produktionschef Building Norrland, telefon 070-349 09 40
Anni Axelsson, kommunikationsansvarig Norr, telefon 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.