NCC renoverar och bygger ut Harju Campus i Finland

NCC ska renovera och bygga ut Harju Campus i Finland på uppdrag av Jyväskylä Educational Consortium. Ordern är värd 270 MSEK.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att genomföra detta skolprojekt som är ett viktigt projekt för Jyväskylä stad. Under de 2,5 år som bygget pågår kommer cirka 70 personer att arbeta i projektet, säger Raimo Pesola, regionchef på NCC Construction Finland.

NCC ska renovera två av skolbyggnaderna på campusområdet och bygga en ny sporthall. I en första etapp byggs sporthallen och byggnaden som används för gymnasieskola. I nästa etapp renoveras byggnaden som används för yrkesutbildningar inom försäljning, administration och grafisk design.

– För närvarande har NCC flera pågående skolprojekt i Finland. Vi kommer att ha stor nytta av vårt kunnande och erfarenheter från dessa projekt. Målet är att skapa ett tryggt och säkert campusområde, med särskilt fokus på flexibla lösningar som förlänger livslängden på byggnaderna, säger Harri Savolainen, affärsområdeschef för NCC Construction Finland.

Bygget startar under april 2015. Campusområdet kommer att stå klart i november 2017. Ordern registreras i det andra kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Finland.

För mer information, kontakta:

Raimo Pesola, regionchef, NCC Construction Finland, tel. +358 10 507 4607

Anna Trane, Press & PR-chef NCC + 46 708 84 74 69

NCCs presstelefon 08 585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Informationen är sådan som NCC AB kan vara skyldig att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den torsdagen den 23 april kl 15.00.

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.