Brunna Logistikpark växer med nya hyresgäster

Efterfrågan på logistiklokaler i Brunna i Upplands-Bro är stor. NCC hyr ut 4 100 nya kvadratmeter till Engelmanns och Cosentino, vilket inleder etableringen av en fjärde miljöcertifierad logistikbyggnad. Projektet Lyckobrunnen är klart för inflyttning i september 2018.

– Vi valde Brunna för att NCC gav oss bäst möjligheter att anpassa lokalerna till vår verksamhet som hanterar stora tunga stenskivor. Men också för att området är snyggt, håller hög kvalitet och ligger strategiskt, även när vi ska bjuda in arkitekter och återförsäljare från Stockholm, östra och norra Sverige till vårt showroom i lokalerna, säger Pierre Wernlundh, vd Cosentino Scandinavia.

Cosentino levererar ytskikt i olika stenmaterial till både hem och offentliga miljöer. Företaget finns i över 80 länder, däribland alla nordiska huvudstäder och i Göteborg. Nu etablerar det sig även i Stockholm och hyr totalt cirka 2 600 kvadratmeter i Brunna.

– Engelmanns levererar dessertost från hela Europa, både hela ostar och färskpackat, en marknad som växer hela tiden. Vi förser alla de stora kedjorna med varor därför är vårt läge väldigt viktigt för att snabbt svara upp till marknadens behov. I de nya lokalerna kan vi leverera snabbare och mer effektivt. De höjer servicenivå och gör att vi kan växa, säger Ola Eklund vice vd, Engelmanns.

Engelmanns Sweden AB flyttar från trånga lokaler till cirka 1 500 kvadratmeter i Brunna med ett modernt kyllager och lokaler för livsmedelsförpackning.

– Tillsammans med hyresgästerna utvecklar vi lagerlokaler i Brunna utan de begränsningar gamla lokaler har. De har högt i tak, hållfasta golv, rätt pelarindelning och låga energikostnader. På så vis får hyresgästen effektiva flöden i en miljöklassad miljö, säger Andreas Wik, regionchef på NCC Property Development.

Lyckobrunnen planeras till 11 500 kvadratmeter, med plats för ytterligare en eller flera hyresgäster, på minst 1 200 kvadratmeter. Fastigheten miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM vilket ungefär halverar energianvändningen jämfört med äldre logistikbyggnader.

Den blir NCC:s fjärde logistikfastighet i Brunna där några hyresgäster är Zalando och Edström Logistics. Läget nära Stockholm, intill E18 gör det lätt för leveranser, kunder och medarbetare att ta sig dit. Det har ett utmärkt skyltläge som når de hundratusentals bilar som kör på E18 varje dag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Wik, regionchef, NCC Property Development Sverige, telefon 0790-78 70 07
Tove Stål, presschef, NCC Sverige, telefon 076-521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på 53 Mdr SEK och 17 000 anställda 2016. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.