NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Barings

NCC säljer logistikprojektet Albatross i Arendal till Barings, för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 530 MSEK.


Foto av Arendal från ovan: NCC

Albatross är den femte och sista etappen i Arendal Green Park vid Göteborgs hamn, där NCC utvecklar en logistikbyggnad om cirka 34 000 kvadratmeter.

– Arendal har ett utmärkt läge som kommer att vara strategiskt viktigt för oss på grund av närheten till både Nordens största hamn och motorvägar. Vi är mycket glada över att återigen kunna samarbeta med NCC, den här gången i byggandet av vår logistikbyggnad, säger Gunther Deutsch, Head of Transactions Europe och vd, Barings.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 530 MSEK. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd i första kvartalet 2024 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.

Arendals placering, i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, gör det till ett av Sveriges bästa logistiklägen. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal tillsammans med bland annat ICA Fastigheter och Eliasson & Lund AB. Albatross är den femte etappen och nu pågår ett arbete med en ny detaljplan på angränsande mark för ytterligare byggrätter som NCC äger i Arendal

– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Barings val av Arendal bekräftar områdets attraktion, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2022.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och att fastigheten ska bli certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, med klassningen Excellent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johanna Hult-Rentsch, Head of NCC Property Development Sweden, West, johanna.hult-rentsch@ncc.se
Amelie Winberg, presschef NCC, 070-221 13 72, amelie.winberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.