NCC renoverar 210 lägenheter utanför Köpenhamn

NCC har fått i uppdrag att renovera och bygga om 210 hyreslägenheter i Herlev, utanför Köpenhamn åt bostadsföretaget DAB. Ordern uppgår till cirka 360 MSEK.

Foto: NCC

Bostäderna ligger i området Höjbjerg Vänge i Herlev, nordväst om Köpenhamn, och består av 22 hus från 1950-talet med totalt 525 hyreslägenheter. Renoveringen planeras i tre faser, varav NCC nu har vunnit uppdraget för den andra fasen.  

– Det här är ett uppdrag för vår kärnkompetens, NCC har lång erfarenhet av renoveringar och har ett gediget kunskapskapital för de tekniska utmaningar som kan uppstå i projekt som detta. Vi har samlat ett erfaret team för uppgiften och ser fram emot att komma igång, säger Catarina Molén Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Uppdraget omfattar både renovering och ombyggnationer och inkluderar nya tak och balkonger, byte av fönster och dörrar, samt ett antal nya kök och badrum.

– Planen för Höjbjerg Vänge är ett bra exempel på hur en arkitektonisk och energieffektiv anpassning kan genomföras av vårt äldre bestånd, och att de värden och intentioner som ursprungligen togs fram för området upprätthålls. Genom flera tidigare projekt har vi lärt oss att NCC förstår vikten av detta och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger Steen Ejsing, byggchef på DAB.

Arbetet inleds under sommaren 2021 och förväntas vara klart i maj 2024.

Uppdraget uppgår till cirka 360 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations, +46 76 521 61 02

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.