NCC bygger hyreslägenheter i Ystad

I samarbete med Ystadbostäder ska NCC bygga en flerfamiljsfastighet i kvarteret Grundström i centrala Ystad med plats för 36 hyresrätter. Igår gick startskottet av byggnationen med en “första gjutning”.

Illustration: NP arkitekter

Igår gick byggstarten av stapeln för NCC och Ystadsbostäders byggnation av kvarteret Grundström i centrala Ystad. Byggstarten markerades genom en symbolisk “första gjutning”.

– Det känns väldigt bra att vi nu tillsammans med NCC äntligen är igång med byggnationen av detta hus, som är ett efterlängtat nytillskott på Ystads bostadsmarknad, säger Pehr Carlberg, vd för Ystadbostäder AB.

Flerbostadshuset byggs som ett punkthus i åtta våningar samt källare. Huset kommer att innehålla 36 en- till fyrarumslägenheter i storlekar mellan 30 och 92 kvadratmeter. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara hösten 2020.

– Det är glädjande att vi på NCC kan vara med och bidra till att det skapas nya hyresrätter i Ystad, som liksom många andra kommuner har ett stort behov av fler bostäder. Förutom detta projekt har vi även tecknat avtal om fler bostadsprojekt i ett strategiskt partneringsamarbete med Ystadbostäder, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC.

Samarbetet mellan NCC och Ystadbostäder ingicks innan sommaren. Uppdraget uppgår till 60 MSEK och orderregistrerades i andra kvartalet 2019 i affärsområde NCC Building Sweden.

Bildtext gjutning: I samband med byggstart gjordes en symbolisk första gjutning där representanter från Ystadbostäder och NCC tillsammans gjöt en grill.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sydväst, 070–6581209
Ann-Katrin Johansson, kommunikationspartner Syd NCC, 076–5215343

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.