NCC bygger 59 nya bostäder i centrala Uddevalla

Bostadsstiftelsen Uddevallahem och NCC ska tillsammans bygga nya hyresrätter i centrala Uddevalla. Affären är en totalentreprenad i samverkan med ett ordervärde på ca 70 MSEK.

Illustration: Uddevallahem

– Vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster bra bostäder i olika lägen i Uddevalla. På Strömstadsvägen bygger vi små och yteffektiva lägenheter i ett område som är nära tågstationen och samtidigt nära centrum. Visionen med projektet är att Uddevallahem vill kunna erbjuda rimliga hyror i samspel med att vi erbjuder ett digitalt hem med ny teknik, säger Thomas Aebeloe, vd på Uddevallahem.

Projektet omfattar två huskroppar med totalt 59 moderna bostäder, 1–3 rum och kök. Med detta projekt fortsätter Uddevallahems bestånd att växa i staden söderut. De nya bostäderna kompletterar de fastigheter som företaget redan äger i området.

– Vi ser fram emot att få bidra med vår expertis och erfarenhet och tillsammans med Uddevallahem bygga ännu fler hyresrätter. NCC och Uddevallahem har arbetat tillsammans tidigare och det är glädjande att den goda samverkan fortsätter, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Byggstart sker i mars 2021 med preliminär inflyttning vintern 2022 – 2023.

Affären uppgår till cirka 70 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För mer information, vänligen kontakta:
Joakim Antonsson, affärschef NCC Building, 070 445 50 77, Joakim.antonsson@ncc.se
Carin Kärrberg, kommunikationspartner väst, carin.karrberg@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.