Ny organisation för NCC:s stenmaterialverksamhet

NCC Roads sektor för Stenmaterial i Sverige förändrar organisationen och får en ny ledning. Verksamheten delas upp i tre enheter: Entreprenad, Produktion och Försäljning. Samtidigt utses Linn Storäng till ny sektorchef. Hon kommer närmast från en chefsbefattning inom Sandvik. 

På nordisk nivå är NCC en av de tio största aktörerna inom stenmaterial i Europa. För att kunna växa och förstärka positionen på marknaden ytterligare förändras nu organisationen för sektor Stenmaterial Sverige genom att enheterna Entreprenad, Produktion och Försäljning skapas. Samtidigt får organisationen en ny ledning.

– Nu skapar vi ett bättre utrymme för specialisering, ökad långsiktighet och en verksamhet med kunden i främsta rummet. Genom att samla och samordna vår kompetens får vi synergier och bättre förutsättningar för ökad tillväxt och lönsamhet, säger Per Höglund, Division Manager Stone Materials och Managing Director NCC Roads AB.

Ny chef för sektor Stenmaterial Sverige blir Linn Storäng. Hon kommer närmast från en chefsbefattning inom Sandvik Mining and Construction. Björn Abrahamsson, med mångårig erfarenhet från en rad chefsbefattningar inom Stenmaterial, kommer att ansvara för enheten Entreprenad. Som chef för enheten Produktion utses Sara Selegran, idag arbetschef på Svevia. Tjänsten som försäljningschef är ännu inte tillsatt.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 april.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Höglund, Division Manager Stone Materials och Managing Director NCC Roads AB
Telefon +46 13 35 65 34
Birgitta Norberg, Kommunikationsstrateg, NCC Roads AB
Telefon +46 8 585 523 92, +46 70 226 76 80

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen inom bygg, fastighetsutveckling och infrastruktur i norra Europa med en omsättning på 57 Mdr SEK och 18 000 anställda 2014. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.