NCC bygger 51 bostadsrätter i Örnsköldsvik

NCC ska på uppdrag av fastighetsbolaget Indulogg AB bygga ett 14 våningar högt hus med 51 bostadsrätter på Framnäsudden i Örnsköldsvik. Uppdraget är en totalentreprenad och har ett ordervärde på 100 MSEK.

Illustration: TM Konsult

Framnäsudden ligger i närheten av hamnen, Strandparken och Örnsköldsviks centrum. Här kommer NCC tillsammans med Indulogg AB bygga en fastighet med 14 våningar och 51 lägenheter där de boende får utsikt över havet. 

Huset inrymmer lägenheter i storlekar om 2-4 rum och kök, mellan cirka 50-100 kvadratmeter. Alla lägenheter byggs med stora ytor, öppen planlösning och tillhörande inglasade balkonger. Materialvalet i interiören återspeglar en naturnära känsla med ek och ljusa toner.

– NCC är glada för förtroendet att redan i tidigt skede få möjlighet att utveckla framtidens boende i Örnsköldsvik tillsammans med Indulogg AB och TM Konsult. Projektet är ett bra exempel på ett gott samspel och ett kunskapsutbyte där nya idéer växt fram med nytänkande i fokus. Nu inleds projektering och markförberedande arbeten på platsen, säger Andreas Wikman, affärschef NCC Building Sweden.

Grundkonstruktionen blir en platsgjuten betongstomme med stålpelare i fasaden. Ytterväggarna blir underhållsfria i svart-vit färgsättning med en ljussatt fasad. Runt huset och på taket byggs ytor för grönska och med plats för solceller. 

Detta projekt är den första etappen av totalt tre nya fastigheter i samma område där Indulogg AB vill utveckla en ny stadsnära miljö. 

– Visionen för Framnäsudden är att bidra till Örnsköldsviks utveckling och erbjuda ett högkvalitativt boende där både äldre och barnfamiljer ska ha möjlighet att bo, säger Hans Blomqvist, Indulogg AB. 

– Vårt mål är att området på sikt utvecklas till en stadsnära miljö vid havet, med plats för både restaurang och butiker, säger Stefan Sjöberg, Indulogg AB.

Byggnationen startar i maj 2021 och boendet beräknas vara färdigt i slutet av 2022. 

Affären uppgår till 100 MSEK och orderregistreras i första kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Andreas Wikman, affärschef, NCC Building, 070-377 99 94
Anni Axelsson, NCC kommunikationspartner Norr, 070-205 32 87

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se  

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.