NCC:s projekt Kineum når milstolpe – Platzer tillträder ägandet nästa år

Uthyrningen i NCC:s projekt Kineum i Göteborg som utvecklas tillsammans med Platzer Fastigheter har uppnått en milstolpe. Det gör att ägandet kan gå över till Platzer i fjärde kvartalet 2022.

Foto Kineum: Markus Esselmark

Som tidigare kommunicerats utvecklar NCC tillsammans med Platzer projektet Kineum i Gårda, Göteborg. Utvecklingen sker i ett bolag som ägs 50/50 av parterna och där Platzer kommer förvärva NCC:s andel vid färdigställandet. Projektet har nu nått en uthyrningsgrad som gör att ett viktigt villkor för avtalet uppfyllts och att ägandet kan gå över till Platzer i fjärde kvartalet 2022.  

Projektet omfattar cirka 42 000 kvadratmeter i en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell, mötesplatser och service. Inom några veckor kommer både stommen och fasaden för samtliga våningar vara monterad.

– Det är mycket glädjande att vi hyrt ut en stor del av projektet och därmed nått en viktig milstolpe i utvecklingen av vårt gemensamma projekt tillsammans med Platzer. Med sina 27 våningar kommer Kineum i Gårda bli ett självklart landmärke i staden och vi ser fram emot att färdigställa detta utvecklingsprojekt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Sedan tidigare har bland annat ESS Group tecknat hyresavtal för etablering av ett nytt unikt hotellkoncept om cirka 230 hotellrum med ambition att skapa en dynamisk och attraktiv destination för upplevelser och möten. Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter. Även NCC:s Göteborgskontor och flera andra kontrakterade hyresgäster kommer att inrymmas i det nybyggda huset.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, 076-5216102

NCC:s presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.