NCC bygger Granåsens fotbollshall i Trondheim

NCC har fått i uppdrag av Trondheims kommun att bygga Granåsens fotbollshall i Trondheim, Norge. Byggnationen inleds i juni och förväntas vara färdigställd i slutet av 2024. Ordervärdet uppgår till cirka 230 MSEK.Illustration: Asplan Viak

Den 13 000 kvadratmeter stora fotbollshallen kommer att byggas invid det nya skid- och backhoppningscentret vid Granåsen Sportpark som NCC bygger åt kommunen. Hallen kommer att rymma en 11-mannaplan för inomhusspel i linje med internationella standarder. Byggnaden kommer även att innehålla omklädningsrum och gemensamma utrymmen.

– Det här projektet har genomgått en inspirerande och lärorik fas av samarbete med beställare, arkitekter, användare och andra konsulter. Expertis och erfarenhet från alla inblandade har levererat en utmärkt lösning. Vi ser nu fram emot att påbörja arbetet och tillsammans med kunden bygga en mycket efterlängtad fotbollshall, säger Roger Nygård, chef NCC Building Norge.

Som en del av samarbetsprocessen har Trondheim kommun och NCC utvecklat lösningar för att minska kostnaderna jämfört med startbudgeten.

– Det har varit en fantastisk process och vi har fått ut det mesta av detta exemplariska partnerskap genom att använda varandras expertis på bästa sätt. Det här har blivit ett projekt som kommer att gynna hela Trondheim, säger Lars Petter Gamlem, avdelningschef NCC Building centrala Norge.

Fotbollshallen kommer att byggas enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM samt Plusshus-standard, vilket gör den till en mycket energieffektiv byggnad. Hallen kommer att värmas upp av termisk energi från eget bergvärmesystem. Solpaneler kommer att tillgodose en del av områdets elbehov.

Byggnationen inleds i juni 2023 och förväntas vara färdigställd i slutet av 2024.

Uppdraget om cirka 230 MSEK kommer att orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC AB, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.